Noi acțiuni anti-Covid 19 ale IPJ Vaslui

• Peste 320 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat în weekend, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost derulate un număr de 19 misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunii au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare în mijloacele de transport în comun pe timpul stării de alertă.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 212 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 225 de mijloace de transport și au fost legitimate peste 950 de persoane, în total fiind aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 23.250 de lei.

Petrecere de cununie în pandemie! Amenzi pe măsură!

Echipele de control au depistat 189 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020, cu amenzi în cuantum de 22.250 lei. Astfel, pe 17 octombrie, în cursul serii, polițiștii vasluieni, sprijiniți de jandarmi și polițiști locali, au sistat derularea unui eveniment privat (cununie) organizat la un local de alimentație publică de pe raza municipiului Vaslui, într-un spațiu închis (sală de evenimente). Organizatorul evenimentului și administratorul localului au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 lei fiecare. Totodată, au fost identificate și cele 25 de persoane participante, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 8.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.