Episcopul Hușilor, îndemn la respectarea măsurilor împotriva răspândirii SARS-CoV-2

• Reprezentanții Episcopiei Hușilor, în frunte cu Preasfințitul Ignatie, anunță cu îngrijorare că au luat act de creșterea numărului persoanelor din județul Vaslui infectate cu noul coronavirus, astfel încât mai multe localități, printre care și orașele Bârlad, Huși și Murgeni, au trecut de pragul de 3 la mia de locuitori, socotit critic de autorități. În acest context, reprezentanții Episcopiei recomandă tuturor să respecte cu strictețe măsurile sanitare de protecție împotriva virusului și a răspândirii lui.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Episcopia Hușilor a transmis enoriașilor din tot județul că a luat act cu îngrijorare de creșterea din ultima perioadă a numărului de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Iar numărul tot mai mare al celor infectați pune o presiune greu de gestionat pe spitalele suport și pe personalul medical, medicii, asistenții medicali și infirmierii fiind cei care, de la începutul pandemiei, au fost prezenți în prima linie a ajutorării semenilor lor.

„Una din datoriile cele mai de preț ale celor care trăiesc conform preceptelor Evangheliei, în viața de zi cu zi, este iubirea față de aproapele, manifestată nu declarativ, ci cât se poate de practic și concret, semnul cel mai evident fiind acum grija pentru sănătatea celuilalt, din aceasta derivând și sănătatea proprie. «De la aproapele nostru vin și viața, și moartea», ne amintește Sfântul Antonie cel Mare. «Dacă-l vom cîștiga pe aproapele, îl cîștigăm pe Dumnezeu. Dacă-l smintim pe aproapele, păcătuim împotriva lui Hristos». Rugăciunea pentru semenii noștri, sub forma cea mai completă, întrupată în Sfânta Liturghie, alături de atenția pentru nevoile celorlalți, între care sănătatea este prioritară, dau măsura conduitei creștine iubitoare și responsabile. Orice creștin autentic se bucură de respectarea libertății religioase și urmează cu responsabilitate recomandările sanitare în vreme de pandemie, fără ca acestea să se afle în conflict cu drepturile fundamentale ale omului. Îndemnăm stăruitor ca fiecare să acorde o atenție sporită recomandărilor sanitare de protecție împotriva virusului și a răspândirii lui. Rațiunea principală care stă la baza respectării acestora este dragostea față de aproapele și conștiința faptului că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, de care trebuie să avem mare grijă, ceea ce înseamnă mai mult decât orice restricție impusă”, precizează reprezentanții Episcopiei Hușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.