Ce înseamnă, de fapt, să fii „negaționist”

Dacă nu erați deja plictisiți de absurdul luptelor politice din țara noastră, recent, a mai apărut un motiv de gâlceavă, care se anunță plin de resurse. Astfel, începe să facă epocă acuzația de „negaționism”. Aceasta îi vizează pe toți cei care „îndrăznesc” să spună sau să facă orice altceva decât linia oficială a Guvernului PNL în ceea ce privește Covid-19. Politicienii vasluieni sunt în prima linie a așa-zisului negaționism, liberalii acuzându-i pe deputații PSD Adrian Solomon și Irinel Stativă, dar și pe senatoarea Gabriela Crețu, că ar fi „negaționiști”. La fel sunt, în opinia PNL, și reputații specialiști Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, fapt care aruncă în ridicol retorica liberală.

Orice altceva se spune în afara sau pe lângă linia oficială privind Covid-19 riscă, în zilele noastre, să primească eticheta de „negaționism”, iar cei care o fac sunt, cum altfel, „negaționiști”. Chiar și punerea la îndoială a eficienței măsurilor privind combaterea pandemiei este taxată imediat ca „negaționism”, o acuzație care, pentru cei care o adresează, te scoate în afara societății.

Împărțirea opiniei publice românești, și deci a electoratului, între cei care acceptă orice li se spune oficial despre virusul amintit și cei care pun la îndoială gravitatea situației și eficiența măsurilor luate de Guvernul Orban a devenit obiectul speculațiilor și luptelor politice.

PNL a acuzat PSD că urmărește să cîștige simpatia „negaționiștilor” prin promovarea unor personaje care nu s-au conformat întrutotul discursului și măsurilor oficiale. Cap de afiș este județul Vaslui, potrivit liberalilor, prin deputații PSD Adrian Sololon și Irinel Stativă, care au refuzat să poarte mască într-un local public, dar și senatoarea Gabriela Crețu. Cu ce a „păcătuit” președinta Comisiei pentru Afaceri Europene? Păi… și-a pus câteva întrebări legate de pandemie. Fiind foarte activă în spațiul public, a fost imediat taxată drept o adeptă a teoriilor conspirațiilor…

„Urmăriți stupefianta argumentație a președintelui PSD, care admite faptul că actuala criză sanitară este, pentru PSD, subiect de campanie electorală cu scopul de a atrage voturile negaționiștilor. Daniel Ghiță, cap de listă la PSD Ilfov, nu este un caz singular. Lui i se alătură Adrian Solomon și Irinel Stativă (PSD Vaslui), care au încălcat toate regulile de protecție și au pus în pericol zeci de oameni, intrând fără mască într-o shaormerie din București. Lista continuă cu Gabriela Crețu (PSD Vaslui), care susține teorii ale conspirației despre actuala pandemie. Acestor oameni li se adaugă, într-un mod lipsit de scrupule, Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel. Ce să mai creadă lumea? Cum se simt medicii aflați în prima linie, care depun eforturi supraomenești în aceste momente, când văd aceste liste de candidați?”, s-au întrebat recent liberalii.

Nu putem ști ce impact a avut incidentul din shaormerie, dar știm cu siguranță că Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, reputați specialiști tocmai în problemele cu care se confruntă acum întreaga omenire, au dreptul și chiar obligația să se pronunțe asupra modului în care gestionează guvernarea PNL pandemia de Covid-19. Dar lucrurile sunt chiar mai simple: atacurile la adresa lor au început imediat ce aceștia au anunțat că vor candida la alegerile parlamentare pe listele PSD. Așadar, negaționist înseamnă pesedist! Cu Rafila și Cercel pe liste, parcă nu mai pare atât de rău…

În altă ordine de idei, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a argumentat că, la fel ca în întreaga societate, și în Parlament au dreptul să existe și să fie exprimate și alte păreri decât cele care vin pe linie oficială. Întrebat, la B1 TV, cum vor putea fi colegi specialiștii în medicină promovați de PSD cu alți candidați ai partidului care neagă eficiența măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, Ciolacu a răspuns că „Parlamentul reprezintă pe toată lumea”. „Toată lumea trebuie să se regăsească în Parlament. Ce facem, îi alegem numai pe cei care gândesc numai ca noi să ne reprezinte? Mi se pare o abordare greșită”, a declarat Ciolacu.

2 COMENTARII

  1. Madam Crețu dar de ce nu spui ca ești soția, sau fosta lui Buzatu? E secret? Nu trebuie să știe proștii care pun ștampila pe trandafiri? Păi dacă nu există cum de va mor taman popii,ăia de va învață să pupati toți în același loc și să beți cu aceeași linguriță? Negationist nu e egal pesedist…dar pesedist=prost de bubuie!

  2. -BUNA ZIUA,MA NUMESC AUR VLAD CLAUDIU,PURTATORUL DE CUVÂNT A LUI DUMNEZEU,VREAU SA VA ANUNT CA N-AM SA CRED NICIODATA ÎN COVID-19,EPIDEMIE/PANDEMIE,SI NU AM SA VOTEZ,NICIODATA,O SA VA BATA DOMNUL DUMNEZEU,CU BICIUL DIN AUR,SAU CU SFÂNTU BICIUL DIN FOC,O SA VA PEDEPSEASCA,DUMNEZEU PE PARLAMENTUL ROMÂNIEI,PSD,PNL,PRO-ROMÂNIA,USR,USR-PLUS,ALDE,PMP,PE PRESEDINTELE ROMÂNIEI,GUVERNUL ROMÂNIEI,PE M.A.I,POLITIA ROMÂNA,JANDARMERIA ROMÂMA,POLITIA LOCALA,POLITIA DE FRONTIERA,SI PE ALTI,CARE AU FACUT RAU ROMÂNIEI,SI SI-AU BATUT JOC DE TARA ROMÂNEASCA,SI DE DREPTURILE POPORULUI SI LIBERTATILE ROMÂNIEI,IADUL SA VA MANÂNCE,DUMNEZEU SA VA PEDEPSEASCA,CEI CARE AU OPRIT LIBERTATEA ROMÂNILOR,SI AU CREZUT ÎN CORONA-VIRUS,SI AU IUBIT BANI,PÂNA ÎN ADÂNCIME

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.