Episcopia Hușilor a donat zece frigidere spitalului bârlădean

• Zilele trecute, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a fost ținta unei noi donații făcute de Episcopia Hușilor. Unitatea medicală care „luptă” în prima linie încă din primăvară cu virusul SARS-CoV-2 a primit zece frigidere noi.

După ce, timp de mai bine de cinci luni, Episcopia Hușilor a sprijinit enorm de mult spitalele din Vaslui, Bârlad și Huși, dotându-le cu echipamente de protecție și dezinfectanți, dar și cu sume mari de bani necesari achiziționării de aparatură medicală, săptămâna trecută, Episcopia a mai făcut o donație importantă. De această dată, ținta acesteia a fost doar Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unitate spitalicească în cadrul căreia Părintele Episcop Ignatie a fost internat cu noul coronavirus. Potrivit reprezentanților Episcopiei, donația a fost făcută în cadrul unui nou proiect social-caritativ, intitulat „De la Oameni pentru Oameni”, inițiat de Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, și binecuvântat de Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie.

„Prin intermediul proiectului, pentru a veni în sprijinul pacienților internați la Spitalul Municipal de Urgență «Elena Beldiman» din Bârlad – în prezent spital suport pentru tratarea cazurilor confirmate COVID-19 – au fost achiziționate zece frigidere noi. Acestea au fost amplasate în saloanele unde sunt internați pacienți confirmați cu noul coronavirus, fiind puse la dispoziția acestora. Acțiunea a fost derulată de Asociația «Filantropia Ortodoxă» Huși, cu ajutorul mai multor oameni de bine care sprijină constant opera filantropică a Bisericii”, au precizat reprezentanții Episcopiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.