Biblioteca „Stroe S. Belloescu” Bârlad și-a inaugurat Secția de Limbi Străine și Tineret

• De la începutul acestei săptămâni, Biblioteca „Stroe S. Belloescu” Bârlad a deschis Secția de Limbi Străine și Tinere în incinta Cinematografului „Victoria”. Amatorii de lectură au la dispoziție peste 3.000 de cărți în mai multe limbi străine.

Luni, 31 august, cu începere de la ora 10.00, a fost inaugurată Secția de Limbi Străine și Tineret a Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu” Bârlad. Cu peste 3.000 de volume, noua secție situată la primul etaj al clădirii „Centrului multimedia și a spațiului expozițional amenajat în Cinematograful «Victoria»„, intrarea sudică, se adresează tuturor iubitorilor de carte în limba engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană și rusă. Mai mult de 2.000 de volume în limba engleză au fost donate secției nou-înființate de Asociația „Childs’ Life”.

La deschiderea oficială au fost prezenți primarul Dumitru Boroș, viceprimarul Roxana Miron-Feraru, profesorul Gheorghe Gherghe, precum și personalul bibliotecii municipale, însoțit de cîțiva voluntari ai instituției de cultură.

„Intenția noastră era ca această secție să își deschidă porțile pentru public încă din luna mai, când ar fi trebuit să aibă loc Zilele Culturale ale Bârladului. Cum acest eveniment cultural major pentru municipiu nu a mai avut loc, am amânat inaugurarea până pe data de 31 august, când celebrăm și Ziua Limbii Române. În acest context, venim în sprijinul tuturor iubitorilor de limbi străine, știut fiind faptul că bârlădenii, și românii prin definiție, au avut mereu înclinații spre cunoașterea altor culturi și civilizații și au știut întotdeauna să comunice pe oriunde au ajuns în lume. Tineretul este viitorul acestei țări, iar sprijinul nostru pentru dezvoltarea lui intelectuală trebuie să fie constant și necondiționat”, a spus primarul Boroș.

Trebuie spus că inaugurarea s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.