Tablete pentru 100 de elevi din Episcopia Hușilor

• 100 de copii de vârstă școlară, proveniți din medii defavorizate, au primit în aceste zile tablete, din partea reprezentanților Episcopiei Hușilor.

Suma necesară achiziționării acestor dispozitive (10.000 euro) a fost oferită de Mitropolia Ortodoxă Română a Epuropei Occidentale și Meridionale, prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif, a preoților și credincioșilor români din diaspora.

Tabletele sunt dotate cu slot SIM și au fost direcționate către elevi proveniți, în mare parte, din mediul rural, din familii nevoiașe, care altfel, nu ar fi avut acces la programele școlare ce se desfășoară online, în contextul pandemiei cu coronavirus.

În seara zilei de vineri, 7 august 2020, Părintele Episcop Ignatie al Hușilor, prezent în Parohia Voinești, după săvârșirea slujbei Paraclisului Maicii Domnului, a oferit primele tablete celor 25 de beneficiari din această localitate.

Cu binecuvântarea Ierarhului Hușilor, domnul consilier eparhial Marian Dumitru Rugină a distribuit dispozitivele achiziționate și elevilor selectați din localitățile Băbușa, Puntișeni, Delești, Vinețești, Hurdugi, Țifu, Avrămești, precum  și la 13 elevi de la cele două specializări ale Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Huși.

Menționăm că la începutul verii au fost achiziționate, ajutorul Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci”, din Dublin, Irlanda, păstorită de părintele Călin Florea, 25 de tablete pentru beneficiarii centrelor de zi ale Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.