Tabăra de astronomie „Să cunoaștem cerul!” a ajuns la ediția cu numărul șapte!

• Observatorul Astronomic și Astroclubul „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan”, din Bârlad, organizează, în perioada 12 – 18 august 2020, Tabăra de astronomie „Să cunoaștem cerul!”, ediția a VII-a.

Activitatea se va desfășura în parteneriat cu Primăria comunei Motoșeni, județul Bacău, și Școala Gimnazială ”Gheorghe Nechita”, din aceeași comună. Tabăra este destinată în special celor pasionați de astronomie și membrilor Astroclubului „Perseus” Bârlad, însă la această activitate se pot alătura și alți astronomi amatori, de la alte cluburi și asociații astronomice din țară.
Toți cei care doresc să participe în tabăra de astronomie trebuie să vină pregătiți corespunzător acestui gen de activitate: cort, izopren, haine groase, apă potabilă și alimente neperisabile pentru cel puțin 2 zile.
Publicul obișnuit poate participa împreună cu membrii clubului de astronomie la observații astronomice, iar accesul va fi liber. Persoanele interesate și care dispun de mijloc de transport sunt invitate după ora 21.00, în perioada 12 – 17 august, să privească cerul prin instrumentele aflate în dotarea observatorului astronomic. Pe timpul zilei, între orele 11.00 – 13.00, se vor organiza și observații solare cu telescopul refractor Lunt, achiziționat recent de către instituția bârlădeană.
Anul acesta, tabăra de astronomie se va desfășura în perioda de maximă activitate a cunoscutului curent de meteori Perseidele, „ploaia de stele căzătoare”, maximul având loc chiar în prima noapte din tabără (12 spre 13 august 2020). Meteorii din curentul Perseidele vor fi observați în bune condiții și în celelalte nopți, pe tot parcursul activității.
Accesul la locul de tabără se va face pe ruta Bârlad – Podu Turcului – Glăvănești – Răzeșu – Chicerea. Tabăra este amplasată la nord – vest de Satul Poiana, Comuna Motoșeni, Județul Bacău. Pentru detalii, vă rugăm să consultați harta.
În cazul în care condițiile meteo nu vor fi favorabile, tabăra va fi amânată pentru perioada 18 – 23 august 2020.
De asemenea, trebuie subliniat faptul că, în contextul pandemiei de coronavirus, toți participanții trebuie să respecte măsurile de siguranță sanitară (distanțare socială, mască medicală).
Organizatorii taberei sunt Ciprian Vântdevară – Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad; Primăria comunei Motoșeni, județul Bacău; Școala Gimnazială „Gheorghe Nechita „, Comuna Motoșeni, Județul Bacău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.