După Germania, și Belgia include județul Vaslui pe lista neagră

• După Germania, o altă țară europeană importantă, Belgia, include județul Vaslui pe lista județelor ai căror cetățeni au condiții speciale pentru a intra în țară. Totul, evident, din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu Covid-19.

După Germania, care a impus condiții speciale de intrare în țară la sfârșitul săptămânii trecute, o altă țară europeană, Belgia, a inclus județul Vaslui în zona roșie, autoritățile belgiene revizuind condițiile de acces pentru persoanele care se deplasează în Regatul Belgiei din România.
Conform noilor măsuri, începând din 14 august, în zona roșie sunt incluse, pe lângă județul Vaslui, următoarele zone/județe din România: București-Ilfov (București, Ilfov); Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj); Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava).
Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune testarea.
Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, măsura autoizolării și testarea sunt în competența autorităților regionale.
Celelalte județe ale României – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș – rămân incluse în zona portocalie.
Totodată, MAE reamintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.
Ministerul Afacerilor Externe reiterează că, începând cu data de 1 august a.c., toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, fiind exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.