Cultură și distracție pentru vasluieni, chiar și în vremuri de Covid!

Municipalitatea vasluiană menține tradiția organizării Zilelor Culturale ale Vasluiului chiar și în aceste vremuri pline de restricții datorate epidemiei de SARS Cov. Chiar dacă nu vor mai fi concertele sau terasele cu mici și grătarele cu care erau obișnuiți vasluienii, aceștia vor avea totuși ocazia să „respire” cultură, la evenimentele care vor fi organizate pe 15 și 16 august. Până atunci, iubitorii de muzică bună vor avea parte de distracție, așa cum se poate în această perioadă, la Teatrul de Vară, acolo unde va avea loc ediția din acest an a Open Camp Vaslui!

Chiar dacă la nivel județean au fost introduse noi măsuri restrictive, în încercarea de stăvilire a răspândirii infectărilor cu virusul ucigaș, prin introducerea obligativității purtării măștilor de protecție în toate spațiile deschise aglomerate, municipalitatea vasluiană nu renunță la tradiția Zilelor Culturale, care vor avea loc în perioada 15 – 16 august. Totuși, cn acest an, vor lipsi nu doar grătarele cu mici și berea băută pe înserat la terasele din centru orașului, cât și concertele care, în anii trecuți, adunau în Piața Civică mii de vasluieni. În schimb, vor fi organizate lansări de carte, simpozioane, expoziții și alte manifestări culturale și sportive, derulate în diverse locații.

„Programul activităților urmează a fi definitivat și adus la cunoștiința publicului în perioada următoare, însă, din cauza condițiilor specifice datorate pandemiei de Covid 19, ne vom limita la manifestări care să nu presupună o participare masivă. Chiar și în aceste condiții, respectarea măsurilor de siguranță, în primul rând portul măștilor de protecție, vor constitui o prioritate! Pentru noi, organizarea acestor manifestări va constitui un foarte bun indicator asupra modului în care vasluienii înțeleg să păstreze distanțarea socială, în vederea evitării transmiterii virusului, și a modului în care sunt pregătiți să facă față participării la astfel de evenimente, în vederea organizării și a altor acțiuni culturale sau de altă natură, atât de așteptate, suntem siguri, de către publicul vasluian”, a declarat Geanina Clitemnestra Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Vaslui.

Festivalul Open Camp Vaslui, și în acest an!

În preambului Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui, în această săptămână va avea loc Festivalul Open Camp, la care Primăria Vaslui poate fi considerată partener, după ce a oferit locația organizării celei de-a XI-a ediții.

Desfășurat în acest an sub egida Covid 19, organizatorii au ales, în locul obișnuitei locații, Poligonul Silvic de la pădurea Paiu, acolo unde, an de an, mii de tineri campau, se adunau, cântau, se manifestau liberi și vibrau în sunetul muzicii  formațiilor venite la evenimentul intrat deja în circuitul național, o nouă locație, și anume Teatrul de Vară din centrul municipiuluiu Vaslui.

 „Nu ne-am resemnat când am înțeles că anul acesta, din păcate, nu se poate și am încercat timp de câteva luni să găsim o soluție pentru a marca și ediția din acest an. Am derulat mai multe scenarii, am purtat multe discuții și am ajuns la varianta de a susține totuși o serie de concerte într-o altă locație, și anume în Teatrul de Vară. Suntem conștienți că nu vom reuși să redăm aceeași energie care se crea în Poligon, dar am ținut morțiș să aducem și o veste bună, într-o perioadă în care moralul ne este pus la grea încercare. Sigur, va trebui să ne adaptăm și să respectăm toate reglementările din domeniul sanitar: vom fredona refrenele pe sub mască și vom sta distanțați unul față de celălalt. Pentru a putea respecta normele în vigoare, în special cele de distanțare, capacitatea Teatrul de Vara a fost restrânsă la 170 de locuri”, a anunțat Ciprian Hordilă, organizatorul și sufletul Festivalului Open Camp.

Între trupele care vor concerta în cele două zile ale festivalului pe scena Teatrului de Vară se numără Hands of Angels, Fără Zahăr, Cred că sunt extraterestru, Funkorporation, Ana Coman și The Kriptonyte Sparks. 

Tichetele de acces costă 50 de lei pe seară și pot fi achiziționate de la cafeneaua Hiccup – Coffee and Tea, de lângă Judecătoria Vaslui. Pentru cei care nu vor putea intra în posesia unui bilet, organizatorii încearcă să organizeze un live streaming, într-o locație care va fi anunțată din timp.

„Dacă weekendul 7-9 August va fi unul reușit, ne propunem să continuăm seria de concerte și să includem în program și proiecții de filme sau alte activități, atât în Teatrul de Vară, cat și în alte locații”, promit organizatorii festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.