Buzoianul rănit în urma exploziei unei butelii cu azot în incinta Fepa Bârlad a decedat la Iași

Incident extrem de grav petrecut, vineri dimineață, în incinta întreprinderii SC Fepa SA Bârlad! Un bărbat de circa 37 de ani, din Buzău, care tăia cu autogenul niște utilaje metalice, s-a ales cu leziuni serioase la nivelul capului după ce recipientul cu azot folosit la operațiune a explodat. Muncitorul a fost lovit de butelie la față și cap, fiind aruncat la pământ, unde colegii l-au găsit în stare de inconștiență. Martorii au sunat la numărul de urgență 112, la fața locului fiind trimise echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui și Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. Fiind vorba despre un accident de muncă, și Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui și-a trimis reprezentanți pentru a verifica împrejurările în care a avut loc incidentul.

„Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere și un echipaj specializat, pentru asigurarea măsurilor PSI în incinta Fepa Bârlad. La intervenție a participat și o ambulanță de tip C aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsită o persoană de sex masculin în stare de inconștiență și care prezenta un traumatism major în zona capului. Bărbatul a fost lovit în zona capului de flanșa unui recipient aflat sub presiune, recipient în care se afla azot. Victima, angajat al unei societăți din județul Buzău, este inconștientă, dar prezintă semne vitale. Cercetările privind circumstanțele producerii acestui eveniment sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens”, ne-a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

După ce echipajul medical i-a acordat bărbatului îngrijiri la fața locului, ambulanța l-a transportat la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Aici, medicii de gardă la Compartimentul de Primire Urgențe l-au stabilizat și l-au supus mai multor investigații, după care au decis să îl transfere la o clinică din Iași.

„Pacientul în vârstă de 37 de ani a fost adus la noi cu traumatism cranio-cerebral și traumatism cranio-facial prin lovire cu un obiect contondent. Evaluarea imagistică a obiectivat hemoragie subarahnoidiană și hematom subdural și s-a obținut avizul de transfer către Clinica de Neurochirurgie Iași. În prezent, se așteaptă transportul. Dată fiind starea generală gravă în care se află, cel mai probabil nu va fi transferat cu o ambulanță, ci cu un elicopter”, ne-a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului, la ora 12.00.

A doua zi, sâmbătă, 8 august, pacientul a decedat la Clonica de Neurologie din Iași. În aceste condiții, IPJ Vaslui a anunțat demararea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă,

1 COMENTARIU

  1. Se pare ca Parchetul Varlad a luat masura amenintarii jurnalistilor.
    Site-ul colegilor de la vremea noua nu mai poate fi accesat!
    Un om a murit si toate institutiile vor sa scoata „mortul” vinovat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.