Un control al Curții de Conturi la Primăria Băcani l-a trimis pe edil în carantină!

• Întrucât reprezentantul Curții de Conturi Vaslui ce a fost, zilele trecute, în control la Primăria Băcani a fost confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2, edilul comunei și o angajată din subordine au fost trimiși de DSP Vaslui în carantină. Ambii au intrat în contact cu bărbatul bolnav, așa că vor rămâne în izolare până pe 5 august.

Prin intermediul contului său de socializare, Vasile Stoica, primarul comunei Băcani, a făcut public faptul că, în perioada 28 iulie – 5 august, nu va putea fi găsit în instituția pe care o conduce întrucât va fi în izolare la domiciliul. Edilul a explicat că, întrucât a intrat în contact cu un reprezentant al Curții de Conturi Vaslui, ce a derulat un control în primărie, iar ulterior a fost confirmat cu COVID-19, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a dispus măsura carantinării sale, precum și a unei subalterne.

„Dragi cetățeni, vă informez că, până în data de 5.08.2020, voi fi în izolare la domiciliu, conform deciziei nr.180 din data de 28.07.2020 eliberată de Direcția de Sănătate Publică Vaslui. Ce s-a întâmplat? Până în data de 22.07.2020, la Primăria Băcani a avut loc un control, efectuat de către un reprezentant al Curții de Conturi Vaslui. La sfârșitul săptămânii trecute, acesta s-a simțit rău și a fost depistat pozitiv cu COVID-19, iar în prezent este în spital. Având în vedere că persoanele din Primăria Băcani care au avut contact direct cu acesta, dar și conform declarațiilor persoanei respective, pentru mine, Stoica Vasile, și doamna Coroi Mirela, DSP Vaslui a luat decizia carantinării noastre până în data de 5.08.2020. Vom respecta legislația în vigoare pentru a apăra sănătatea cetățenilor din comuna Băcani”, este mesajul postat de edil în seara de 28 iulie.

În încheiere, acesta a precizat că, în perioada în care va rămâne izolat la domiciliu, atribuțiile îi vor fi preluate de viceprimarul Corneliu Mărgărint, în timp ce el va coordona totul de la distanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.