Primăria va reabilita parcurile de joacă din municipiul Vaslui

• Profitând de faptul că, din cauza epidemiei de Covid 19, parcurile de joacă sunt închise, municipalitatea vasluiană are de gând să le reabiliteze, aducându-le la standarde moderne, inclusiv de siguranță. Pe lângă diversele echipamente destinate copiilor, fiecare din cele 10 parcuri de joacă vor avea și miniterenuri de baschet, semn că municipalitatea are de gând să promoveze acest sport. Costul total al investiției se ridică la 3,2 milioane lei, aceste obiective fiind cuprinse în Programul de Investiții Publice pe anul 2020.

Municipalitatea vasluiană va supune atenției consilierilor un proiect de Hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici privind obiectivul de investiții „Reabilitare parcuri de joacă copii”, obiectiv cuprins în Programul de Investiții Publice pe anul 2020. Este vorba în fapt de reabilitarea a 10 parcuri de joacă din municipiul Vaslui, respectiv a celor situate pe str. Mihail Kogălniceanu, pe str. Podurilor, str. Biruinței, str. Ana Ipătescu, str. Gheorghe Racoviță, str. Spătar Angheluță, str. Ștefan cel Mare, str. Smârdan, str. Cazărmi, și cel de pe str. Dimitrie Bolintineanu.

“Având în vedere că locurile de joacă pentru copiii din municipiul Vaslui sunt uzate moral și fizic și nu mai corespund cerințelor tehnice de securitate privind echipamentele montate în parcurile de joacă, este necesară și oportună reabilitarea acestora pentru a oferi o alternativă cât mai sigură pentru activitățile de joacă în timpul liber. Prin realizarea acestui obiectiv, se va realiza crearea unor spații de joacă pentru copii la standarde ridicate, și readucerea acestora într-un cadrul cât mai natural pentru desfășurarea unor activități în aer liber”, a explicat primarul Vasile Pavăl în referatul proiectului de hotărâre ce va fi supus analizei și aprobării consilierilor locali la proxima ședință a CL Vaslui, cea de joi, 30 iulie.

Costul reabilitării acestor spații de joacă se ridică la 3,2 milioane lei, TVA inclus, din care 1,35 milioane lei, lucrări de construcții – montaj, restul fiind destinat, în cea mai mare parte, achiziționării echipamentelor necesare. Municipalitatea are de gând ca, pentru protecția copiilor, pavelele și bordurile să fie din cauciuc, iar cele mai multe din echipamente să aibă, la rândul lor, protecții din același material. Pe lângă balansoare, diverse tipuri de leagăne, complexe de joacă, gropi cu nisip, cățărătoare în formă de piramidă sau carusele, în fiecare dintre cele 10 locuri de joacă vor fi amenajate terenuri de minibaschet delimitate prin plasă, cu câte două coșuri de baschet pe stâlp. Cine știe, peste câțiva ani, CSM Vaslui ar putea legitima la secția de baschet, sportivi care au făcut primii pași în acest sport în propriul oraș.

Pentru reabilitarea fiecăruia dintre aceste 10 locuri de joacă, se va cheltui între 266 și 415 mii lei, în funcție de mărimea obiectivului. Termenul de dare în folosință a noilor locuri de joacă va fi în primăvara anului viitor, lucru care nu-i va deranja prea mult pe cei cărora le sunt destinate. Asta pentru că și așa, până atunci, respectivele obiective ar putea rămâne închise, datorită măsurilor luate în vederea limitării răspândirii pandemiei de Coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.