Omul de televiziune Florin Călinescu, mulțumit de echipa Partidului Verde de la Vaslui

• Actorul și realizatorul de televiziune Florin Călinescu a venit, sâmbăta trecută, la Vaslui, pentru a lua pulsul Organizației Județene a Partidului Verde, formațiune pe care o conduce. „Partidul Verde este singurul care își propune să salveze viața pe Pământ”, a spus Călinescu, arătând că formațiunea sa depășește simplele ideologii: „Ne situăm de partea vie a vieții”. Echipa tânără de la Vaslui este condusă de profesorul Andrei Abutoaie, care va candida la funcția de primar al municipiului reședință de județ.

„Generația celor de 30 – 40 de ani ar putea fi cea care va prinde stoparea vieții pe Pământ”, a avertizat actorul și realizatorul de televiziune Florin Călinescu, prezent, weekend-ul trecut, la Vaslui, oprire obligatorie, de altfel, președintele Partidului Verde declarând că Organizația de la Vaslui este una dintre cele mai puternice din țară. Călinescu, pe care mulți nu l-ar fi creditat cu un discurs atât de coerent pe teme de ecologie, a hotărât să-și pună notorietatea în slujba unui scop politic mult mai important decât al oricărei formațiuni politice, și anume lupta pentru viață pe planeta pe care trăim. Face acest lucru alături de puternica familie „verde” din Europa, partidele de aceeași factură având o puternică reprezentare în țările europene (30% în Franța, spre exemplu) și în jur de 80 de reprezentanți în Parlamentul European.

„Nu fac politică urmărind vreun polonic sau un ciolan”, a mai spus Călinescu, precizând că a avut oferte și propuneri din partea tuturor partidelor importante din țară. A ales însă să pornească de la zero, alături de tineri precum Andrei Abutoaie, președintele Organizației Județene PV Vaslui, Octavian Apetrei, Marian Grădinaru sau Bogdan Juverdeanu, tineri care au performat în domeniile lor de activitate, într-un partid care depășește planul ideologic, nu este nici de dreapta, nici de stânga, ci este de partea oamenilor. „Ne situăm de partea vie a vieții”, a subliniat președintele Partidului Verde, Florin Călinescu.

„Bun de gură”, cum singur s-a caracterizat, Călinescu a avut un discurs dens și coerent: „Partidul Verde este singurul care își propune să salveze viața pe Pământ”, a arătat actorul, precizând că în țările occidentale, unde viața socială și cea politică sunt bine așezate, formațiunile politice de acest tip nu sunt nevoite să se ocupe și de celelalte domenii. „Aici, trebuie să ne ocupăm de toate domeniile, pentru că toate sunt avariate”, a declarat actorul.

Conduși de tânărul Andrei Abutoaie, verzii vasluieni au, potrivit acestuia, deja peste 1.100 de membri și sunt în faza în care își încheagă organizații locale care să fie capabile să prezinte liste în alegerile locale din această toamnă. La Vaslui pe această listă se vor găsi, alături de Abutoaie, candidatul PV la funcția de primar al municipiului Vaslui, Marian Grădinaru, fost sportiv de performanță și arbitru de handbal, Bogdan Juverdeanu, economist, și Octavian Apetrei, fostul directorul executiv al FC Vaslui. Planul lui Călinescu este unul pe termen lung: „În toamnă intrăm în ring, în 2024, atacăm europarlamentarele, locale, parlamentarele și prezidențialele, iar în 2028, luăm guvernarea, având deja președinte la al doilea mandat”, a spus Florin Călinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.