COVID-19: Cei mai mulți bolnavi sunt din Tutova, Vaslui, Bârlad și Gîrceni!

• Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate până ieri la nivelul județului Vaslui a depășit pragul de 200. Așa cum arată situația întocmită de DSP Vaslui, localitățile cu cele mai multe persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt comuna Tutova, cu 60 de bolnavi, cei mai mulți din rândul beneficiarilor azilului de bătrâni, municipiul Vaslui (41 bolnavi), municipiul Bârlad (29 bolnavi) și comuna Gîrceni (22 bolnavi). Cele patru UAT-uri totalizează mai mult de 75% din infectările din județ. Tot ieri dimineață, în spital mai erau internați 30 de pacienți confirmați cu COVID-19, majoritatea cu forme ușoare sau medii ori asimptomatici.

La mai bine de patru luni de la declararea pandemiei de noul coronavirus, am vrut să vedem care este situația îmbolnăvirilor de SARS-CoV-2 din județul Vaslui pe localități. Mai ales că, în ultima perioadă, numărul cazurilor confirmate a început să crească din nou. Potrivit situației întocmite de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui până pe data de 8 iulie, ora 9.00, în județ au fost confirmate în urma testelor PCR 191 de persoane, dintre care 147 au fost declarate vindecate și externate din spital, 20 au decedat (cea de-a 21-a persoană a murit în alt județ, așa că nu a fost inclusă în statistică), iar 24 încă erau spitalizate. La aceste cifre se adaugă alte 11 persoane confirmate în cursul după-amiezii de 8 iulie, așa că, joi dimineață, situația ajunsese la 202 cazuri confirmate. Din total, 147 de persoane erau vindecate și externate, 30 de persoane confirmate și alte patru suspecte erau internate la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, în timp ce numărul deceselor a rămas neschimbat. Din cei 30 de bolnavi COVID-19 spitalizați, patru erau asimptomatici, trei aveau forme ușoară de boală, 15 forme medii, iar 8 forme severe (unul fiind intubat și ventilat mecanic).

Tutova, Vaslui, Bârlad și Gîrceni, „campioanele” infectărilor din județ!

Așa cum rezultă din situația realizată de DSP Vaslui, cele mai multe persoane confirmate cu SARS-CoV-2 din județ se află în patru UAT-uri, respectiv comuna Tutova, municipiile Vaslui și Bârlad și comuna Gîrceni, care totalizează 152 de cazuri din totalul de 202. Adică 75,25% din numărul îmbolnăvirilor. Astfel, până ieri dimineață, comuna Tutova număra 60 de bolnavi (Tutova – 58, Coroiu – 1, Crivești – 1), cei mai mulți, adică 46, fiind beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice Tutova. În ordine descrescătoare, urmează municipiul Vaslui, cu 41 de infectați, dintre care 10 au fost confirmați chiar miercuri (7 din cei 10 sunt salariați ai Ambulatoriului de Specialitate Vaslui), Bârlad, cu 29 de infectați, și comuna Gîrceni, cu 22 de infectați (Racoviță – 20, Trohan – 1).

Urmează comuna Băcani, cu 13 cazuri confirmate (Băcani – 11, Drujești – 2), municipiul Huși (5 bolnavi), orașul Murgeni (3 bolnavi) Munteni de Sus (3 bolnavi), Dumești (3 bolnavi) și Fălciu, cu 3 cazuri (Bozia – 2, Fălciu – 1). Comunele Ștefan cel Mare, Tanacu și Delești (Fundătura – 1, Hîrșova – 1) au înregistrat câte două îmbolnăviri, în timp ce comunele Ivești, Mălușteni, Dragomirești (sat Rădeni), Deleni (sat Bulboaca), Ferești, Bogdănești, Costești, Pochidia (sat Satu Nou), Puiești (sat Cristești), Stănilești, Gherghești, Văleni (sat Moara Domnească) și Tătărăni numără câte un bolnav. Tot un bolnav are și orașul Negrești.

Două treimi din decese, la Tutova

În ceea ce privește cele 21 de decese înregistrate până acum la nivelul județului, 16 s-au înregistrat în comuna Tutova, mai exact în rândul beneficiarilor azilului de bătrâni. Vorbim despre 15 persoane cu vârsta cuprinsă între 80 – 97 ani (8 bărbați și 7 femei) și o persoană cu vârsta de 56 de ani (o femeie). Alți doi bolnavi care au murit erau din Vaslui (un bărbat de 71 ani și o femeie de 55 ani – infirmieră la Spitalul Județean de Urgență Vaslui), unul era din localitatea Trohan, comuna Gîrceni (femeie de 40 ani), unul era din Murgeni (o tânără de 20 ani) și unul din Bârlad (bărbat de 40 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.