Preț record plătit pentru un permis fals. Degeaba!

• Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși efectuează cercetări cu privire la un vasluian care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals. Deși a plătit, la propriu, o mică avere pentru document, 4.800 de euro, permisul contrafăcut nu a trecut testul…

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere și control în zona de competență, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși a oprit pentru control, pe raza localității Ghermănești, un microbuz marca Mercedes Sprinter, condus de vasluianul L.N., în vârstă de 45 de ani. La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, persoana în cauză a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Irlanda, valabil pentru categoriile „A”, „B”, „C”, „BE” și „CE” .

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră hușeni au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a frecventat cursurile unei școli de șoferi în Irlanda, fără să susțină exemenul pentru obținerea permisului de conducere, și că a procurat documentul prin intermediul unor cetățeni români pe care i-a cunoscut în Irlanda, contra sumei de 4.800 de euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.