Competițiile de rugby se suspendă

• Pentru a preveni răspândirea infectării cu noul coronavirus în rândul jucătorilor din toate categoriile de vârstă, conducerea Federației Române de Rugby a decis suspendarea competițiilor cu balonul oval în perioada următoare. Totodată, s-a dispus și închiderea temporară a Centrului Național Olimpic pentru Juniori de la Bârlad și a Centrului Național Olimpic pentru Tineret, fete și băieți, de la București, până la reluarea cursurilor școlare.

În contextul în care, la nivel național, s-a interzis desfășurarea activităților cultural-sportive cu grupuri numeroase de participanți, conducerea Federației Române de Rugby (FRR) a decis să sisteze competițiile de copii și juniori ce urmau să aibă loc în luna martie. De asemenea, s-au suspendat și turneele de rugby în 7 ce urmau să se dispute în cadrul Diviziei Naționale de Seniori (DNS) în această perioadă.

„Având în vedere decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Hotărârea nr. 6 din 6 martie și Hotărârea nr. 8 din 9 martie, ambele emise de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, membrii Colegiului Director ai Federației Române de Rugby au decis astăzi, 10 martie, programarea competițiilor organizate de FRR, la toate categoriile de copii și juniori, după reluarea cursurilor școlare, anunțată pentru 22 martie. De asemenea, cele două turnee de rugby 7 DNS, programate pentru week-endurile 14-15 martie și 21-22 martie, au fost amânate până la date ce vor fi stabilite și anunțate ulterior”, este postarea postată pe pagina de internet a FRR pe data de 10 martie.

Două zile mai târziu, s-a revenit cu o nouă postare. De această dată, oficialii FRR anunță că forul ia toate măsurile necesare de prevenție pentru sportivii și antrenorii săi. Adică, în conformitate cu restricțiile impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19 și cu anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății ce a decretat oficial pandemia de coronavirus, Colegiul Director al FRR a luat încă patru măsuri. Acestea sunt: • sistarea tuturor competițiilor sportive la toate categoriile de vârstă; • închiderea temporară a Centrului Național Olimpic pentru Juniori de la Bârlad până la reluarea cursurilor școlare; • închiderea temporară a Centrului Național Olimpic pentru Tineret, fete și băieți, de la București, până la reluarea cursurilor școlare, anunțată pentru 22 martie (între timp s-a dispus prelungirea vacanței forțate până după Paște); • amânarea tuturor stagiilor de pregătire, ale cursurilor de specializare antrenori / arbitri și a tuturor celorlalte acțiuni prevăzute în contractul de finanțare cu Ministerul Tineretului și Sportului ce erau programate în perioada următoare.

„Mă bucur că membrii Colegiului Director au înțeles importanța și necesitatea adoptării unor asemenea măsuri radicale și vreau să le mulțumesc. În aceste momente, trebuie să ne gândim la siguranța sportivilor, a oamenilor din staff, a celor ce sunt implicați în aceste activități și cea mai bună măsură este ca fiecare să se întoarcă acasă pentru a fi alături de familii. Vorbim de copii, de juniori pe care trebuie să îi protejăm, iar eu, ca părinte, știu că cel mai bun mod de a face asta este de a fi împreună cu ai lor. Mă bucur că am reușit să aducem de urgență în țară și lotul de U18, care era în pregătire în Franța, la Rouen. Toți sunt bine, nu au probleme de sănătate. În acest moment luăm în calcul, având în vedere situația de față și cum evoluează lucrurile, să nu trimitem echipa de U20 la Campionatul European din Portugalia, ce este programat la sfârșitul acestei luni, la Coimbra, și nici echipa de U18, la Europeanul de la Kaliningrad, Rusia, ce ar urma să aiba loc la jumătatea lunii aprilie. Nu vrem să-i supunem pe copii la niciun risc și să evităm situațiile de a-i avea blocați în alte țări. Soluții de criză în situații de criză! Preferăm să prevenim, decât să tratăm apoi”, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.