Sapte rugbisti barladeni, in nationala Romaniei

Sapte din cei 37 de jucatori de rugby convocati la cantonamentul dedicat nationalei de seniori a Romaniei, ce se va desfasura peste cateva zile la Snagov, provin din Barlad, dar activeaza la echipe din Super Liga, primul esalon valoric.

Lotul national largit al stejarilor, rugby in XV, va intra de sambata, 9 noiembrie, in primul cantonament de pregatire organizat de Federatia Romana de Rugby (FRR) de cand Andy Robinson este antrenorul principal al nationalei de seniori. Stagiul are loc intre 9 – 21 noiembrie, la Complexul Sportiv Navasart Snagov, judetul Ilfov. In total, au fost convocati 37 de seniori inclusi in lotul national largit, printre acestia numarandu-se si sapte sportivi ce provin din Barlad, dar care, in prezent, sunt legitimati la cluburi din Super Liga, primul esalon valoric din tara.

Este vorba despre Cristi Marian Chirica (jucator de linia a III-a la CSM Stiinta Baia Mare), Gabriel Rupanu (mijlocas la gramada la Timisoara Saracens), Alexandru Bucur (jucator pe centru la CSM Stiinta Baia Mare), Vladut Zaharia (aripa la Timisoara Saracens), Cosmin Iliuta (aripa la SCM Gloria Buzau), Robert Neagu (fundas la CSA Steaua) si Stefan Iancu (jucator de linia a II-a la SCM Gloria Buzau). Toti si-au inceput cariera rugbistica la Clubul Sportiv Scolar Barlad, iar ulterior au facut pasul la echipa de seniori a orasului, respectiv Rugby Club Barlad.

Acestia se vor intalni cu alti 30 de sportivi din tara si din strainatate. Ceilalti stejari convocati la cantonament provin de la cluburi precum CSM Stiinta Baia Mare, CSA Steaua, CS Dinamo, Timisoara Saracens, SCM Gloria Buzau, Agen, CS Tomitanii Constanta, U Cluj si ASM Clermont. Pregatirea este coordonata din staff-ul tehnic format din Andy Robinson – antrenor principal, Lasha Tavartkiladze – antrenor inaintare, Sosene Anesi – antrenor treisferturi, Florin Tasca – preparator fizic, Dan Wanya Crangu – doctor, Constantin Gheara – manager.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.