Gabriela Cretu, la Forumului National al Studentilor la Stiinte Politice si Relatii Internationale

0
3161

Imi doresc sa fiti curajosi, pentru ca ne lipseste fundamental o utopie in care sa credem!, le-a transmis presedinta Comisiei pentru afaceri europene, Gabriela Cretu, studentilor reuniti in cadrul Forumului National al Studentilor la Stiinte Politice si Relatii Internationale.

Presedinta Comisiei pentru afaceri europene a Senatului Romaniei, Gabriela Cretu, a prezidat, la data de 6 noiembrie 2019, lucrarile de deschidere a celei de-a cincea editii a Forumului National al Studentilor la Stiinte Politice si Relatii Internationale. Deja devenit o traditie, evenimentul, desfasurat cu patronajul Comisiei pentru afaceri europene si organizat de Centrul de Studii in Idei Politice, a propus studentilor si invitatilor din acest an ca tema de discutie conceptul de Smart State. In interventia sa, senatoarea Gabriela Cretu a transmis un mesaj de incurajare tinerilor participanti, subliniind importanta pregatirii profesionale in domeniile stiintelor politice si al relatiilor internationale. In aceasta sala s-au tinut foarte multe dintre evenimentele din partea de organizare a Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene. Acesta a fost un test foarte bun de capacitate administrativa, de capacitate politica, un test de normalitate care a scos la iveala si o nevoie mai mare de tineri pregatiti in domeniile stiintelor sociale. Avem nevoie de voi, de oameni foarte bine pregatiti pe aceste discipline care sunt capabili sa-si asume si responsabilitati.
In dialogul ei studentii, referitor la subiectul Smart State, senatoarea Gabriela Cretu a atras atentia asupra tendintei de transformare a cetateanului in simplu consumator. Este nevoie de o constientizare a modului in care sunt folosite cantitati de date din ce in ce mai mari, si de o responsabilizare a celor care centralizeaza aceste date. Trebuie sa ne intrebam cum putem reglementa mai bine capacitatea sectorului privat de a colecta si folosi date personale, protejand in acelasi timp dreptul cetatenilor la demnitate si intimitate.
In incheiere, Gabriela Cretu i-a provocat pe tinerii studenti sa fie ambitiosi in construirea viziunii unei societati a viitorului, dar in acelasi timp sa tina cont de schimbarile radicale pe care a patra revolutie industriala le aduce. Va doriti sa modelam institutiile si sa le amelioram functionarea sau cautati ceva mai mult? Trebuie sa proiectam societatea viitorului in contextul in care traim cea de-a patra revolutie industriala. Imi doresc sa fiti curajosi, pentru ca ne lipseste fundamental o utopie in care sa credem, sa nu deveniti niste functionari care doar sa intretina un job, a conchis presedinta Comisiei pentru afaceri europene din Senatul Romaniei, Gabriela Cretu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.