Igienizarea spitalului barladean, aproape gata

Dupa ce, in ultimii doi ani, s-au tot alocat bani de la bugetul local pentru igienizarea spatiilor aferente primelor doua etaje ale Spitalului de Urgenta Elena Beldiman Barlad, iar lucrarile au fost terminate, din iunie si pana acum lucrarile au avut in vedere igienizarea etajelor trei si patru. Operatiunea a vizat inlocuirea stoleriei existente cu geamuri si usi termopan, zugraveli, montaj de linoleum special pentru spatii sanitare si recompartimentarea unor incaperi.

Incepute in iunie, lucrarile de igienizare la ultimele doua etaje ale cladirii principale a Spitalului Municipal de Urgenta Elena Beldiman Barlad sunt aproape de finalizare, dupa cum sustin reprezentantii primariei. Asta dupa ce, in luna aprilie, s-au terminat lucrarile realizate la primele doua nivele. Totodata, edilii anunta ca se continua demersurile de sustinere a spitalului, alocand de la bugetul local, pentru lucrarile de la etajele III si IV suma de 700.000 lei. Ca si in cazul primelor doua nivele ale pavilionului central, banii sunt folositi pentru inlocuirea stoleriei existente cu geamuri si usi termopan, zugraveli, montaj de linoleum special pentru spatii sanitare, dar si pentru recompartimentarea unor incaperi.

In urma unui calcul simplu, din 2016 si pana in prezent, Spitalului Municipal de Urgenta Elena Beldiman i s-au alocat pentru astfel de lucrari si pentru alte cheltuieli de sustinere financiara peste 5 milioane de lei. Am mai spus si repet: este cea mai mare suma alocata vreodata spitalului. Trebuia sa intervenim, pentru ca managementul defectuos de pana acum a generat o criza fara precedent si ne-am trezit ca institutia a fost amenintata chiar si cu declasificarea. Privim in continuare cu multa atentie spre institutie si, atat cat se va putea, o vom sustine financiar, chiar daca vom continua sa facem sacrificii. Sanatatea barladenilor ramane in continuare o prioritate a mandatului meu, indiferent cat de greu ne va fi, a declarat primarul Dumitru Boros.

Atribuirea lucrarilor de igienizare pentru nivelele III si IV a fost adjudecata de pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, in urma anuntului publicat de compartimentul de specialitate al primariei. Astfel, in cazul lucrarilor de reparatii curente, adica de zugraveli la cele doua etaje superioare, inchideri cu pereti de rigips la luminatoarele usilor, vopsirea caloriferelor, montat faianta la lavoare, etc., investitia se ridica la suma de 165.714 lei (35.088 euro), iar firma care a castigat licitatia este Trust Conagro Free Technology SRL Barlad. In cazul lucrarilor de reparatii si inlocuire a tamplariei PVC, pentru care s-au alocat 73.720 lei, adica 15.609 euro, licitatia a fost castigata de firma SC Dareva Management SRL Barlad. Nu in ultimul rand, tot in iunie s-a achizitionat si montat linoleum antibacterial in valoare de 100.646 lei (21.210 euro) de catre firma SC Indfloor Group SRL Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.