Barladenii vor avea, pentru al patrulea an, patinoar artificial

Cu conditia ca alesii urbei sa isi dea acordul, si in sezonul rece 2019-2020, barladenii se vor putea distra pe patinoarul artificial ce va fi amenajat pe platoul din centrul orasului. Depinde insa si daca se va gasi vreun intreprinzator interesat de investitie, stiut fiind faptul ca iarna trecuta nu prea s-a facut profit.

Asa cum s-a intamplat in anii 2016-2018, cand dupa mai multe sau mai putine controverse in plenul Consiliului Local Barlad, alesii au fost de acord cu amplasarea in oras a unui patinoar artificial, si in sezonul rece 2019-2020 sunt sanse ca localnicii sa patineze si intr-un loc special amenajat, nu doar pe strazile si trotuarele inghetate si necuratate. Si asta pentru ca municipalitatea si-a propus ca, timp de doua luni, respectiv 1 decembrie 2019 – 31 ianuarie 2020, sa organizeze un parc de distractii – patinoar in aer liber.

Pana atunci insa, in sedinta ordinara din 30 septembrie, consilierii locali barladeni sunt chemati sa se pronunte asupra proiectului de hotarare ce vizeaza inchirierea prin licitatie publica a unui teren apartinand domeniului public al Barladului, in vederea amplasarii unui patinoar a carui activitate va fi administrata de chirias, pe perioada sezonului rece 2019-2020. Abia daca alesii vor fi de acord cu initiativa primarului, va putea fi organizata si licitatia pentru inchirierea spatiului respectiv, adica o suprafata de 900 metri patrati situati in centrul Barladului, mai exact in Piata Victoriei (pe platoul de langa Hotel Moldova).

Asa cum este prevazut in proiectul de hotarare, eventualul castigator al licitatiei va avea posibilitatea prelungirii contractului cu inca o luna (februarie 2020). Firma castigatoare va trebui sa amenajeze un patinoar pe o suprafata de minimum 600 de metri patrati, adica 20×30 metri liniari, cu toate dotarile necesare functionarii in conditii optime: instalatie de racire, module, capete de module, furtune de legatura, mantinela, agent de inghetare, casuta cu destinatia de garderoba, punct de inchiriere patine, minimum 100 de perechi de patine, tonete in vederea desfasurarii de activitati economice, etc.

Tot aceasta se va ocupa si de salubrizarea zilnica a zonei. Odata inaugurat, patinoarul va fi deschis publicului zilnic, dupa programul votat de consilieri (luni-joi – in intervalul orar 09.00-22.00 si vineri-duminica si de sarbatorile legale si religioase – in intervalul orar 09.00-23.00). O alta obligatie ce ii revine agentului economic este permiterea accesului zilnic gratuit al persoanelor sub 18 ani, atat la patinoar cat si la patine, in intervalul orar 09.00-10.00. In plus, tariful de acces pe gheata si cel de inchiriere a perechii de patine nu trebuie sa depaseasca 10 lei/ora/persoana.

Trebuie spus ca, in 2018, consilierii locali au aprobat inca de pe 29 iunie inchirierea spatiului pentru amenajarea patinoarului. Insa, intrucat la prima licitatie organizata la finele lui august si la care s-au inscris patru firme specializate, pretul chiriei a escaladat la 40.000 lei/luna, intreprinzatorul castigator a refuzat pur si simplu sa semneze contractul si a dat bir cu fugitii. Asa ca a fost nevoie de o a doua licitatie, la care au fost inasprite conditiile de participare, mai exact a fost adaugata obligativitatea ca participantii la licitatie sa plateasca, in avans, o garantie de participare de 30.000 lei. De aceasta data, la licitatia din 24 octombrie, unde s-au inscris doar doi intreprinzatori, pretul chiriei lunare a pornit de la 2.100 lei si a explodat la 51.660 lei.

Pretul de pornire al licitatiei e de 3 lei/metru patrat/luna, insa firmele interesate trebuie sa achite si o taxa de participare de 100 de lei, dar si o garantie de participare stabilita la nivelul contravalorii a doua chirii (calculate la valoarea pretului de pornire a licitatiei). Pretul de adjudecare va fi cel putin egal cu pretul de pornire al licitatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.