Elevii de la Palatul Copiilor, ambasadori destoinici ai Vasluiului

In unanimitate, consilierii municipali vasluieni au aprobat propunerea primarului Vasile Paval de a sprijini financiar cu suma de 50.000 lei mai multe proiecte derulate de Palatul Copiilor. Este vorba de asigurarea unor cheltuieli legate de deplasarea la nu mai putin de 8 festivaluri nationale si internationale la care componentii diverselor cercuri si formatii care activeaza la Palatul Copiilor au fost invitati in perioada urmatoare. Printre manifestari se numara si cea din luna octombrie, de la Targu Mures, Festivalul National a Fanfarelor Scolare Pe ritmuri de fanfara, editia 2019 fiind organizata in memoria profesorului Romeo Talmaciu, creatorul formatiei Rotaria.

Palatul Copiilor este o institutie de invatamant si educatie extrascolara aparte in peisajul vasluian. Aici, de peste patru decenii, in timpul liber, vin cei mai talentati copii, care isi manifesta si dezvolta aptitudinile muzicale, artistice, coregrafice, tehnice, isi manifesta pasiunea, fantezia creatoare, talentele. Activitatea Palatului copiilor Vaslui implica un demers instructiv-educativ specific, prin care se aprofundeaza cunostiinte in diverse domenii, facilitand formarea, dezvoltarea si exercitarea competentelor potrivit vocatiei si optiunii copiilor. De-a lungul timpului, acesti copii, individual sau grupati in diverse cercuri sau formatii, prin calitatile artistice ori tehnice dovedite si prin premiile castigate, au fost poate cei mai buni ambasadori ai municipiului Vaslui. De aceea, consider ca, desi institutia nu este in subordinea noastra, activitatea Palatului Copiilor trebuie sustinuta inclusiv financiar de catre noi, Primaria si Consiliul Local al municipiului Vaslui, a explicat primarul Vasile Paval cererea adresata consilierilor municipali de alocare, de la bugetul orasului, a sumei de 50.000 lei destinata sustinerii unor activitati derulate de palatul copiilor Vaslui.

Practic, cu acesti bani ar urma asigurate o parte importanta din cheltuielile necesare deplasarii unor formatii de copii la diverse manifestari. Este vorba de participarea formatiei Rotaria la Festivalul national al ansamblurilor Folclorice ale copiilor Dorna, plai de joc si cantec, ce va avea loc intre 17 si 20 iulie la Vatra Dornei, apoi la Festivalul international de folclor Catalina, ce va avea loc intre 23 si 27 iulie, la Iasi, dupa care, intre 7 si 8 august, Rotaria va participa la Festivalul international de folclor Pestisorul de aur de la Tulcea. Apoi, in luna octombrie, formatia condusa de prof. Eduard Bitu si Codrin Talmaciu este invitata de onoare la Targu Mures, la Festivalul National al Fanfarelor Scolare Pe ritmuri de fanfara, a carui editie 2019 va fi organizata in memoria profesorului Romeo Talmaciu. La randul sau, cercul de gimnastica si dans al Palatului Copiilor, sub coordonarea prof. Alis Luminita Virlan, a fost invitat, intre 2 si 8 august, la Festivalul international de muzica si dans Krakow Fest Polonia, iar Cercul de cor, coordonat de prof. Vasile Negura, va participa, intre 21 si 28 august, la Festivalul International Coral de la Ohrid – Macedonia. In sfarsit, componentii cercului de automodele, coordonati de prof. Constantin Olaru, vor incerca sa-si apere premiile castigate in anii trecuti la Campionatul National de Automodele, participand la editiile organizate in august si septembrie la Bucuresti, respectiv Pucioasa – Dambovita.

1 COMENTARIU

  1. Recunostinta si respectuoase multumiri Primariei Municipiului Vaslui, Consiliului Local Vaslui, domnului primar, ing. Vasile Paval, pentru sustinerea constanta a activitatilor scolare si extrascolare a copiilor vasluieni.
    Acest lucru contribuie la educarea sentimenului de dragoste, pretuire si consolidare a atasamentului acestor copii fata de comunitate, fata de locul unde s-au nascut, crescut si educat. Totodata, acesti copii sunt minunati „ambasadori” ai Vasluiului si ai Romaniei in lume.
    Cu pretuire, prof. Anusca-Doglan Elena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.