Juniorii CSS Barlad, la turneul de rugby U16 din Germania

La finele saptamanii, rugbistii U16 din cadrul Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad participa la un puternic turneu international desfasurat in Heidelberg, Germania. Aceasta este a cincea participare, prima fiind in 2012, cand s-au clasat pe locul IV.

Si in acest an, Biroul Federal din cadrul Federatiei Romane de Rugby a aprobat participarea CSS Barlad la o noua editie a Turneului de Rugby in 7 organizat in Germania, la Heidelberg. Competitia se adreseaza juniorilor U16, se afla la cea de-a VIII-a editie si se va desfasura in intervalul 28-30 iunie, pe stadionul municipal de rugby Fritz-Grunebaum-Sportpark. In prima zi va avea loc sedinta tehnica, iar in a doua si a treia zi se vor desfasura meciurile (pe 29 iunie – in grupe si pe 30 iunie – semifinale si finale).

Cum Turneul de la Heidelberg e considerat unul foarte puternic, chiar daca vorbim de rugby in 7 si participa copii sub 16 ani, si-au anuntat participarea zece echipe din Germania, Israel, Scotia, Luxemburg si Cehia, echipa CSS Barlad (12 sportivi) fiind singura din tara invitata la competitie. Este vorba despre Brandenburg (Germania), Hamburg (Germania), Selkirk RFC (Scotia), Tschechien (Cehia), Baden-Wrttenberg I (Germania), Baden-Wrttenberg II (Germania), echipa nationala a Israelului, echipa nationala a Luxemburgului, Hessen (Germania) si CSS Barlad (Romania).

Delegatia din Barlad a plecat spre Heidelberg inca de miercuri, 27 iunie, juniorii CSS Barlad fiind insotiti de profesorii Ionut Isac si Dan Tufaru. Iar primul meci il vor disputa sambata, incepand cu ora 10.20, adversari fiind jucatorii germani de la Baden-Wrttenberg II.

Am mai participat la acest turneu international de la Heidelberg, Germania, in 2012, 2016, 2017 si 2018. Anul trecut, au participat 12 echipe din Germania, Olanda, Franta, Cehia, Israel, Belgia si Scotia, iar noi ne-am clasat pe locul sase. Acum, pentru ca este prima competitie internationala a baietilor nostri din aceasta categorie de varsta si nu au experienta, nu ne-am propus sa mergem in Germania si sa urcam pe podium. Obiectivul nostru este sa joace cat mai bine si sa capete experienta. Nu stim ce se va intampla la Heidelberg, pentru ca nu cunoastem echipele adverse, dar speram sa avem un comportament bun la turneu, sa ne situam in primele cinci echipe si sa ne intoarcem sanatosi acasa, ne-a declarat profesorul Dan Tufaru, unul dintre antrenorii sportivilor.

De mentionat ca, la prima editie a turneului international de la Heidelberg, din 2012, CSS Barlad s-a situat pe locul patru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.