Barladenii vor primi prin posta chestionare cu intrebari legate de cele mai stringente probleme

Conducerea USR Barlad intentioneaza ca, in perioada urmatoare, sa realizeze si sa trimita prin posta tuturor barladenilor chestionare cu intrebari legate de cele mai importante probleme cu care se confrunta oamenii. Totodata, cetatenii trebuie sa ofere si eventuale solutii, pe baza raspunsurilor primite cei de la USR urmand sa-si conceapa programul pentru campania la alegerile locale de peste un an.

Conducerea USR Barlad a organizat vineri, 7 iunie, o conferinta de presa la sediul partidului pentru a aduce la cunostinta, printre altele, ca, in scurt timp, intentioneaza sa trimita prin posta barladenilor cate un chestionar. Potrivit deputatului Mihai Botez, este vorba despre un set de intrebari referitoare la cele mai importante probleme cu care se confrunta cetatenii, la care vor trebui sa raspunda, iar ulterior sa ofere si eventuale solutii pentru a le rezolva.

Am fost etichetati, cel mai adesea, ca fiind partidul online si partidul facebook si, intr-adevar, acolo ne-am nascut. Acum insa, vrem sa depasim aceasta bariera, sa vorbim mai mult cu oamenii. Am avut cateva proiecte in care am discutat foarte mult fata in fata cu cetatenii, cel mai important fiind Fara penali in functii publice. Dar si campaniile electorale au fost un bun prilej de a vorbi direct cu oamenii. Dar despre acest nou proiect va va oferi mai multe detalii Ovidiu Ciobotaru, a declarat deputatul Mihai Botez, presedintele filialei judetene a USR.

La nivel national, partidul Uniunea Salvati Romania este primul partid din Romania care a lansat programul de guvernare participativ. Adica a invitat societatea civila sa se alature noua si sa ne ajute sa guvernam tara. Exact acelasi lucru vrem sa facem si la nivel local. Practic, vrem sa aflam cat mai multe dintre problemele barladenilor, dar mai ales solutiile pe care le vad acestia pentru rezolvarea acelor probleme identificate de ei, pentru elaborarea programului local de dezvoltare a USR. Vom trimite cate un chestionar, prin posta, tuturor barladenilor, prin care ii invitam sa ne spuna care sunt, in viziunea lor, principalele probleme din comunitatea locala si de care se lovesc zi de zi, dar, mai important, sa ne spuna care e rezolvarea acestor probleme. Si asta pentru ca membrii comunitatii locale sunt, deseori, mult mai ancorati in probleme decat membrii de la centru si pot veni cu solutii mult mai practice, a precizat doctorul Ovidiu Ciobotaru, presedintele USR Barlad.

In ceea ce priveste problemele cele mai stringente cu care se confrunta Barladul, cei trei reprezentanti ai USR prezenti la conferinta au raspuns, rand pe rand, cam ce cred ei ca ar trebui rezolvat mai intai in oras. Astfel, in opinia medicului Ciobotaru, cel mai important este sistemul medical, acesta recunoscand ca, in ultima perioada, autoritatile locale s-au preocupat mai serios de spitalul local si au alocat sume mari de bani. In schimb, deputatul Botez este de parere ca starea strazilor ciuruite trebuie rezolvata cat mai curand, ca de altfel si lipsa locurilor de parcare din oras. Nu in ultimul rand, Ana Maria Vintila, unul dintre vicepresedintii USR Barlad, crede ca principala problema este cea a cainilor comunitari, urmata de canalizarea pluviala din zona Gura Leului, din cauza careia se inunda tot Bulevardul Primaverii la orice ploaie mai serioasa.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.