Peste 150 de consilieri au aniversat 25 de ani de la nfiintarea CJ Vaslui

Vineri, ncepnd cu ora 14.00, la Consiliul Judetean (CJ) Vaslui a avut loc un eveniment de exceptie. Conducerea judetului, actuali si fosti consilieri judeteni, numerosi invitati au srbtorit 25 de ani de la nfiintarea CJ Vaslui, dar si Ziua Functionarului Public. Pe parcursul a aproape dou ore, au luat cuvntul presedintii institutiei de dup 1989, consilieri judeteni, directori de institutii publice. La ncheierea evenimentului, au fost nmnate plachete aniversare si diplome pentru fostii si actualii membri ai CJ Vaslui.

Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, a deschis manifestarea subliniind faptul c este onorat s vorbeasc in fata consilierilor care au fcut parte din institutie in ultimii 25 de ani. ‘Ne-am hotrat ca, de Ziua Functionarului Public, s srbtorim si cele dou decenii si jumtare de la constituirea Consiliului Judetean. Organizatia Natiunilor Unite a decis s fie instituit o zi a functionarului public, pentru a sublinia importanta functiei publice, responsabilitatea care le revine celor din administratie. I-am invitat la acest moment deosebit pe toti cei care au fcut parte din institutie. Am fcut acest lucru pentru a ne intalni cu cei care au marcat CJul. Ducerea la indeplinire a functiei publice nu se poate face fr alesi. V multumec pentru efortul de a fi prezenti la aceast zi aniversar’, a spus Dumitru Buzatu. Constantin Alexandru, primul presedinte al CJ Vaslui de dup anul 1989, a lucrat o perioad lung in administratie, de unde a si iesit la pensie. Este important s ne putem vedea si s schimbm cateva vorbe. La inceput, conditile au fost foarte grele; am pus legislatia la punct si am realizat lucruri importante. Noi am semnat dosarele pentru aducerea gazului metan in Vaslui si Husi, aductiuni de ap in comunele din judet si multe alte lucruri, pentru a imbuntti viata populatiei din judet. Am realizat toate aceste lucruri impreun, iar CJ Vaslui a fost o institutie foarte activ, a spus Constantin Alexandru. Din partea functionarilor publici a vorbit Cristina Vasiliu, angajat in cadrul CJ Vaslui. Aceasta a mentionat c a lucrat in institutie in ultimele sapte mandate si s-a intersectat cu peste 250 de consilieri judeteni. ‘Am inceput s lucrez in administratia public cu niste oameni care m-au cooptat in echipa lor. Am participat la intocmirea a numeroase proiecte, iar cand obtineam o finantare nerambursabil, ne bucuram foarte mult’, a punctat Cristina Vasiliu.

Descentralizarea, o perioda imposibila

Urmtorul care a luat cuvantul a fost Ion Manole, care a fcut o scurt prezentare a perioadei in care a fost presedintele CJ Vaslui. ‘Prin organizarea acestei manifestri, artm c respectm institutiile, colaboratorii si functionarii publici. Am preluat mandatul in perioada in care se fcea trecerea de la o societate totalitar la una democratic. n anul 1996, a inceput descentralizarea si am preluat mai multe institutii publice, printre care Directia General de Asistent Social si Protectia Copulului. Institutia nu avea atunci nici infrastructur, nici fonduri. Cea mai grea problem din primul mandat a fost c aveam 1.200 de copii, pentru care nu avea bani nici pentru mancare. Atunci s-a descentralizat domeniul snttii si am preluat centrele de la Bcesti si Ghermnesti, care au fost inchise pentru c nu aveau aviz de functionare. Am preluat teatrul si muzeul din Barlad, care nu aveau surse de finantare si am fost nevoiti s le intrerupem activitatea. S-a ajuns atunci la discutii pan la a le demola. Am cutat bani la Guvern, ne-am zbtut, iar pan la urm am rezolvat toate aceste situatii’, a spus Ioan Manole.

Fondurile europene au schimbat judetul

Urmtorul care a luat cuvantul de pe lista presedintilor CJ-ului a fost Corneliu Bhichinet. ‘i felicit pe domnul Alexandru si pe urmasul lui, Ion Manole, pentru tot ce au realizat. l felicit si pe Vasile Mihalachi, iar pe Dumitru Buzatu il voi felicita cand nu o s mai fie presedinte. Eu am lucrat 12 in aceast institutie, si nu am lucrat singur. Nu a fost usor, dar a fost bine. i felicit pe toti cei din administratia local’, a incheiat Bichinet. Ultimul care a luat cuvantul a fost fostul presedinte al CJ Vaslui, Vasile Mihalachi. ‘Le multumesc tuturor celor cu care am colaborat in cei 24 de ani cat am lucrat in administratie. Am vrut s fac ceva pentru acest judet. Prin Directia de Integrare, am adus bani in judet. n urm cu cativa ani, judetul Vaslui era printre primele judete din tar la fonduri europene nerambursabile atrase’, a spus Vasile Mihalachi.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.