Protest spontan al finantistilor vasluieni mpotriva legii salarizrii

Angajatii de la Finantele Publice Vaslui au oprit lucrul. Ieri, ncepnd cu ora 9.30, peste 100 de salariati au participat la un protest spontan. Finantistii sunt nemultumiti de legea unic a salarizrii, prin care alte grupe de bugetari vor primi lefuri mai mari cu 25%. n timp ce n holul institutiei se derula protestul spontan, n fata Fiscului, alte zeci de persoane asteaptau s si rezolve problemele. Actiunile de protest vor continua pn cnd guvernantii vor lua n considerare cererile sindicalistilor.

Ieri, incepand cu ora 9.30, angajatii Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Vaslui au incetat lucrul. La protestul spontan au participat peste 120 de salariati din toate serviciile institutiei, care sunt nemultumiti de prevederile noii legi a salarizrii unice a bugetarilor. Valic Berescu, liderul Sindicatului din cadrul AJFP Vaslui, declara, ieri dimineat, c nu se stie cu exactitate cat va dura protestul. ‘Lumea este nemultumit de banii care ii vor primi in urma aplicrii legii salarizrii. Actul normativ a fost trimis la discutii in Parlamentul Romaniei, dar nu e corect. Dac ne raportm la aceast lege, salariile noastre sunt in scdere, in timp ce alte grupe de salariati primesc in plus la salarii 25%’, a spus Valic Berescu. Finantistii sutin c, fr niste salarii satisfctoare pentru angajatii din sistem, nici colectrile de venituri la bugetul consolidat al statului nu vor fi bune. Practic, sindicalistii cer ca salariatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscal (ANAF) din teritoriu s incaseze aceleasi salarii cu aparatul central al institutiei. ‘Nu se tine cont de munca noastr. Noi am amendat legea salarizrii, dar nu s-a tinut cont nici de aceast solicitare. Oamenii sunt nemultumiti si nu stiu cat va dura protestul. Ne cerem scuze pentru contribuabilii care stau afar, dar Guvernul nu ii respect. Dac am fi fost ascultati, nu s-ar fi ajuns in aceast situatie, a mai spus Valic Berescu.

Protestul spontan, singura solutie

Salariatii aflati la miscarea de protest spontan au spus c procedurile pentru a intra in grev general dureaz mai bine de o lun, si ar fi prea tarziu atunci s mai protesteze. ‘Lumea a decis s protesteze spontan. Am avut vineri (pe 12 mai, n.r.) o sedint la sindicat, unde ni s-a spus c fiecare salariat e liber s decid dac protesteaz. Vom iesi si in zilele viitoare, pan cand vom avea o reactie de la autoritti. nteleg c au mai iesit la protest si alti colegi din tar, pentru c toat lumea e nemultumit , ne-a spus un salariat. n timp ce in holul AJFP Vaslui se derula protestul finantistilor, in fat cldirii zeci de persoane asteaptau s isi rezolve treburile la Fisc. Ni s-a spus s venim aici astzi. Noi suntem de la tar, am imprumutat bani pentru drum. Acum aflm c aici este grev si stm degeab. Noi nu mai facem grev si avem atatea nevoi. Nu suntem de acord cu astfel de greve. Ni s-a spus c vom putea intra la ora 11.00, dar vedem c nu se poate’, a spus o persoan care astepta in fata institutiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.