Fiscul va monitoriza si ultimul leu din portofelul contribuabilului

Ministerul Finantelor extinde utilizarea sistemului informatic „PatrimVen”. Astfel, Fiscul pune la dispozitia autorittilor si institutiilor publice un sistem informatic performant, n vederea furnizrii de servicii cettenilor. Practic, serviciile oferite de sistem vizeaz toate veniturile, sursele de venit, conturile, propriettile, obligatiile fiscale ale fiecrui contribuabil. n judetul Vaslui sunt 307 autoritti si institutii publice crora Fiscul le poate furniza servicii prin sistemul informatic.

Utilizarea de ctre autorittile si institutiile publice a sistemului informatic ‘PatrimVen’ se face in baza unui protocol de aderare, care include lista serviciilor disponibile din cadrul sistemului informatic, precum si descrierea interfetelor de acces la acesta. Serviciile disponibile in sistemului informatic sunt: consultarea si transmiterea datelor de identificare a institutiei de credit unde persoana are sau a avut calitatea de titular de cont, consultarea si transmiterea de informatii din declaratiile D112, privind angajatorul, venitul si contributiile de asigurri sociale retinute de acesta pentru persoana fizic, transmiterea adeverintei de venit a persoanei fizice, transmiterea informatiilor privind cuantumul si natura veniturilor realizate lunar, pe fiecare surs de venit, de ctre persoana fizic, consultarea si transmiterea informatiilor privind cuantumul si natura veniturilor realizate in ultimii ani fiscali, pe fiecare surs de venit, de ctre persoana fizic, consultarea si transmiterea datelor privind cldirile, terenurile si vehiculele aflate in proprietatea unei persoane fizice, furnizate de unittile administrativteritoriale conform legii, transmiterea certificatului de atestare fiscal in form electronic, transmiterea datelor din declaratiile fiscale depuse de ctre contribuabil, reprezentand declaratii de impunere si declaratii informative, precum si date din declaratiile recapitulative, transmi – terea situatiilor financiare depuse de ctre contribuabil.

307 autoritati vor lucra cu sistemul

Autorittile si institutiile publice vor desemna persoane din cadrul acestora (maxim dou persoane) cu rol de administrator de interoperabilitate, care vor putea inrola persoane din cadrul institutiei pe care o reprezint, ca utilizatori ai ‘PatrimVen’. Datele si informatiile furnizate de prti sunt supuse secretului fiscal, se utilizeaz si se pstreaz conform prevederilor legale in vigoare. Prelucrrile de date cu caracter personal se fac cu respectarea dispozitiilor pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificrile si completrile ulterioare. ‘La nivelul judetului Vaslui sunt 307 autoritti si institutii publice crora Ministerul Finantelor le poate furniza servicii prin sistemul informatic, pentru indeplinirea atributiilor specifice ale autorittii/institutiei publice. Singura conditie este respectarea procedurii privind aprobarea accesului la serviciile disponibile in cadrul sistemului informatic’, a spus Nelu Sava, directorul Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.