Deviza Faculttii de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati: Un student inteligent va deveni un inginer activ!

Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor (SIA) din Galati poart emblema traditiei, fiind cea mai veche facultate n domeniu din tara noastr, dar totodat si a performantei, aliniindu-se astzi n randul celor mai moderne, cu dotri si corp profesoral de renume.

Ca unic centru de pregtire a specialistilor din industria alimentar si industrializarea pestelui o lung perioad de timp, Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati a rspuns cerintelor sociale, pregtind un numr mare de specialisti, acumulndu-se un adevrat tezaur de traditie, experient si realizri att n domeniul didactic, ct si al cercetrii stiintifice.

Obiectivul principal este pregtirea resursei umane capabile, ingineri capabili s stpneasc cele mai performante tehnici de conducere a activittilor de productie de industrie alimentar, acvacultur si industrializarea pestelui, cercetare si proiectare, n acord cu tendintele moderne pentru producerea de alimente sntoase, promovarea economiei circulare si cresterea calittii vietii.

nvtmntul superior de industrie alimentar, acvacultur si industrializarea pestelui de la Galati deruleaz programe de studiu de licent, master si doctorat acreditate si recunoscute la nivel national si international.

Toate programele de studii organizate n cadrul Faculttii de Stiinta si Ingineria Alimentelor sunt acreditate ARACIS, multe dintre ele fiind ncadrate n categoria A, care reprezint cel mai nalt grad de recunoastere a performantelor educationale si de cercetare.

Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati are cea mai modern si performant infrastructur pentru practica studentilor, aceasta permitnd formarea unor competente temeinice n calificarea de inginer pentru industria alimentar. Statiile pilot pentru prelucrarea crnii, laptelui si producerea berii constituie locul n care tinerii nvat, experimenteaz si pun n practic cunostintele acumulate, asigurnd o pregtire temeinic si competitiv, conform cerintelor pietei fortei de munc la nivel national, dar si mondial. Acest infrastructur modern s-a realizat prin derularea proiectelor de cercetare, de reabilitare si modernizare si asigur astzi conditii pentru activitti didactice, de cercetare, dezvoltare si inovare n domeniul industriei alimentare, nutritiei, sigurantei alimentare, calittii produselor si protectiei consumatorului, precum si a biotehnologiei aplicat n stiinta alimentelor.

Cercetarea stiintific este realizat n centrele de cercetare organizate la nivelul faculttii:

  • Centrul integrat de cercetare, expertiz si transfer tehnologic n industria alimentar, acronim Bioaliment – TehnIA
  • Centrul de cercetare Ecologia si Exploatarea Bioresurselor Acvatice – EEBA
  • Centrul romn pentru Modelarea Sistemelor Recirculante de Acvacultur – MoRas.

Rezultatele sunt meritorii, cadrele didactice, alturi de studentii faculttii, se mndresc cu numeroase realizri dintre care pot fi amintite:

  • Medalii obtinute la Salonul International de Inventic de la Geneva – Medalie de aur n 2017, Medalie de argint n 2014,
  • Premiul special acordat de Association Russian House for International Scientific and Technological Cooperation n 2017, pentru produsul inovativ pate vegetal.
  • Premiul pentru cel mai inovativ produs n 2016 la concursul profesional Ecotrophelia.
  • Premiul special pentru gust autentic la conferinta Interferente Culturale n Gastronomie Sibiu. 2017.
  • Premiul al II-lea la competitia organizat la nivel national Unilever Engineers League, n 2016.
  • Marele premiu din partea Supremia Grup Alba Iulia, n cadrul programului Debut n carier, derulat n parteneriat n anul 2016.

Pe baza cunostintelor temeinice dobndite si a competentelor detinute, precum si a orizontului dechis ctre cercetare, dezvoltare si inovare, studentii glteni sunt recrutati nc din timpul faculttii de ctre agentii economici, companii multinationale din tar si strintate, gradul de angajabilitate n domeniul absolvit fiind, n medie, de 80%.

Cteva exemple de companii n care absolventii ne reprezint cu cinste sunt: SC Bere Ursus SA, SC Bergenbier SA, SC Timisoreana SA, SC Velpitar SA, SC Dobrogea Grup SA, Patronatul Roman pentru Panificatie, SC Prutul SA Galati, SC Gamacris SRL Galati, SC Arcada Galati, , SC Contec Foods SA, SC Saltempo Galati, SC Marex SRL Brila, Grupul Cris-Tim 2 Prodcom S.R.L Bucuresti, SC Baltic Marine Grup SRL Bucuresti, ANSVSA, OPC, Kaufland Romnia, Auchan Group, SelgrosCash&Carry, SC Lyra Tour Galati, SC Dunrea SA Galati, SC Supremia Grup, Christian Hansen Romania, SC Enzyme&Derivates SA Romnia,Supremia Grup, Sodinal etc. precum si numeroase firme de consultant, laboratoare de analize, consultant nutritional (prin programul de master Nutritie), expertize si certificare, nvtmnt si cercetare stiintific.

Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati (www.sia.ugal.ro; facebook: Facultatea de Stiinta si ingineria alimentelor) dezvolt astfel un parteneriat durabil ntre ntre mediul academic, de cercetare si mediul economic si social, adaptndu-si permanent activitatea n acord cu tendintele de formare profesional si cercetare stiintific, dezvoltare si inovare de pe plan national si international.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.