Mii de brldeni executati silit

Pentru c nu si-au achitat obligatiile fiscale, asa cum prevede legea, peste 5.000 de persoane ru platnice din Brlad au fost executate silit de Primrie prin Serviciul de Impozite si Taxe. Dup acelasi principiu, mai mult de 200 de societti din localitate sau trezit cu conturile blocate n 2012.

Ca n fiecare an, si n 2012, Primria Brlad a nregistrat un numr foarte mare de persoane fizice si juridice care nu si-au pltit la timp taxele si impozitele datorate municipalittii. Asa cum prevede legislatia n vigoare si cum de altfel era de asteptat, Primria a ncercat prin mijloacele obisnuite s-si recupereze creantele. Cel putin o parte dintre ele. Spre exemplu, n ceea ce priveste persoanele juridice care- si desfsoar activitatea n localitate, circa 220 dintre ele au „srit” peste achitarea datoriilor ctre Serviciul Impozite si Taxe. Toate s-au ales, n 2012, cu conturile blocate. „Din cele aproximativ 2.300 de firme pltitoare de impozit existente la nivelul Brladului, n jur de 220 nu si-au achitat datoriile ctre bugetul local pn la finele anului 2012, astfel c au fost executate silit. Metodele pentru a ne recupera sumele datorate de ctre acestea sunt somatia, blocarea conturilor, sechestrul pe bunurile mobile si imobile si, n final, vnzarea acestora. ns, n anul precedent, am avut numai blocri de conturi. Firmele aflate n aceast situatie nu au avut ncotro dect s-si achite o parte din datorii, ns mai avem de recuperat”, ne-a spus Dorel Trc, seful Serviciului Impozite si Taxe Persoane Juridice. Potrivit acestuia, numrul firmelor executate silit ar fi trebuit s fie mai mare, ns cele aflate n insolvent, adic n jur de 140 de societti, nu intr n aceast statistic. De altfel, n mod surprinztor, niciuna dintre cele mai mari societti din Brlad nu s-a eschivat de la achitarea obligatiilor fiscale si nu s-a ales cu conturile blocate.

Persoanele fizice, rau platnicii Brladului

Ca si n 2011, si n anul precedent, tot persoanele fizice au totalizat cele mai mari restante ctre municipalitate. n timp ce majoritatea localnicilor pltesc la timp taxele si impozitele locale pentru a nu intra n vizorul autorittilor, exist si persoane care „uit” s-si achite datoriile. n acest caz s-au aflat peste 5.000 de brldeni. Fie c au situatii materiale precare ori s-au eschivat n mod intentionat, ntr-un fel sau altul, municipalitatea si recupereaz creantele. „La finele anului 2012, n curs de executare silit aveam peste 5.000 de persoane, iar n cazul unora dintre acestea am recurs si la cte cinci sau sase popriri pe venituri. Unii si nchideau contul de la o banc si deschideau cont la alt banc, n speranta c le vom pierde urma si nu vor mai fi obligati s-si achite restantele ctre bugetul local. Nu a fost asa. Pn la urm, tot am aflat si am recuperat mcar o parte din creantele bugetare restante. De fapt, prin executare silit am reusit s strngem o bun parte din cele circa 51 miliarde lei vechi colectate n urma achitrii impozitelor pe 2012”, ne-a spus economistul Cerassela Apostol, seful Serviciului Impozite si Taxe Persoane Fizice. Potrivit acesteia, legea nu precizeaz suma minim de la care o persoan poate fi executat silit, asa c orice restant poate fi recuperat prin aceast metod. Drept dovad este faptul c tot n categoria executatilor silit intr si cei care presteaz munc n folosul comunittii, ca urmare a nepltii amenzilor primite.

9 COMENTARII

  1. Daca traiam intr-o tara in care functionarii publici ( angajatii populatie) cautau solutii pentru plata impozitelor si taxelor intr-un regim special in rate sau alte metode, sa nu il „rupa” pe cetatean, nu se mai ajungea aici si toata lumea avea taxele platite sau in curs de plata . Ne bagati taxe pe gat cu o mana si cu alta ne scoateti banii silit din buzunare .
    Daca tot ne-ati executat astupati gropile, formati patrule mai multe prin oras ca se omoara lumea pe strazi sau orice altceva pentru populatie in loc sa puneti flori din 3 in 3 metri RUSINE TITI/SOLOMON

  2. minune mare daca constantinescu si solomon scapa fara capetele sparte la primavara.
    au distrus orasul asta si continua sa-l distruga.
    orasul e praf si pulbere, noroaie, strazi distruse complet, impozite marite, executari silite, spital retrogradat la categoria 2,samd.
    nu mai merge asa
    ori se pun pe treaba si fac ceva bun si radical pentru oras, ori ii fugarim cu batele…

  3. De ce nu spuneti ca e varza in sistemul de informatizare pe care lucreaza Directia de finante si situatiile lor nu corespund cu realitatea? Oameni care au avut locuite inchiriate si care le-au vandut de mult timp figureaza cu restante la plata impozitului ep chiria pe care nu au incasat-o!???? Si lor le-au pus abuziv poprire cand er anormal sa analizeze mai intai situatia. Nu mai vorbim de faptul ca Barladul a marit impozitul. De ce? Ce mari eforturi s-au facut la Barlad? Nu vedeti ce gauri aveti in astfalt? NU vedeti ca n-ati reusit sa izolati un bloc macar cu bani d ela primari? Pentru ce platiti mai oameni buni???????

  4. Atita stiti?executare silita?unde se duc banii care se string?Barladu este plin de gropi,cratere ca dupa bombardament,nu cred ca exista oras in Romania mai nenorocit ca orasu asta totu este la pamint…apa miroase a fecale,drumuri distruse..Un otas mort fara locuri de munca dar cu pretentii ,inpozite crescute taxe mari servicii zero..IN SCHIMB EXECUTAT.dar….trbuie achitate salariile la functionarime, INAINTE DE A EXECUTA OFERITI CEVA .ce ati promis in campaniile electorale,sa_u atunci ati mintit? HALAL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.