A-ntinerit PDL-ul!

Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PDL Vaslui trieste o a doua tinerete, dup ce, pe 20 august, vechiul birou a fost dizolvat pentru motive ce tin n special de rezultatele obtinute la alegerile locale. Fat de vechiul BPJ, noua structur de conducere pune un accent sporit pe tineri, acestia ocupnd functii cheie la vrful partidului. Totodat, mprosptarea echipei de conducere ofer destule indicii despre felul n care va arta strategia PDL pentru alegerile parlamentare.

„Sunt nc tnr, am tot timpul s ajung presedinte…”, asta declara, jumtate dezamgit, jumtate resemnat, deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, dup alegerile locale din 10 iunie, n cadrul crora a candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. Localele au trecut, a trecut si referendumul, dar rezultatele obtinute de echipa de conducere a partidului au lsat urme adnci. Sau sanctiuni, s-ar putea spune, dac analizm noua component a BPJ al Organizatiei Judetene PDL Vaslui, de pe care au disprut sau, dup caz, s-au „retras” membri marcanti. Astfel, n urma analizrii situatiei din Organizatia Judetean PDL Vaslui si a rezultatelor obtinute de aceasta n alegerile locale si la referendumul din 29 iulie, BPJ a fost dizolvat. Din data de 20 august, conducerea interimar a organizat iei este asigurat de un nou BPJ. Ieri, n cadrul unei conferinte de pres, Gica Ursanu, purttorul de cuvnt al Organizat iei Judetene Vaslui a PDL, a prezentat componenta noului Birou Permanent. Acesta este format din Dan Marian, presedinte, urmat de Ioan Ciupilan, primarul municipiului Husi, n calitate de prim-vicepresedinte. Locurile 3 si 4 sunt ocupate de ceilalti doi parlamentari PDL, senatorul Vasile Pintilie si deputatul Viorel Crare, ambii vicepresedinti. Urmeaz Marius Arcleanu, vicepresedinte si, surpriz (sau nu!), Ionut Rebegea, proasp t ales consilier judetean si presedinte al Organizatiei Judetene de Tineret a partidului, care ocup functia de secretar general, fiind, practic, al doilea om n organigrama PDL Vaslui. Urmeaz un nou tnr, Ctlin Dogaru, trezorierul partidului si de cteva zile presedinte al Organizatiei Husi, iar pe pozitia a zecea, nc unul, Ionut Ghetu. Lista continu, pn la pozitia 25, cu primari, consilieri judeteni si locali, n general nume cunoscute n politica vasluian.

Cine va emite pretentii la parlamentare?

Tot n conferinta de pres de ieri, Gica Ursanu a precizat c, pentru alegerile parlamentare din toamn, tinta PDL Vaslui este obtinerea a 30-35% din voturi, asta nsemnnd 3 posturi de deputat si unul de senator. Avnd n vedere ntinerirea echipei de conducere, nu este deloc greu de intuit c tinerii se vor afla n prima linie a luptei pentru cstigarea alegerilor din toamn. Cum va arta, n acest context, candidatul ideal al PDL-ului nu este deloc greu de intuit. Un exemplu n acest sens ar putea fi chiar noul numr doi din PDL, Ionut Rebegea (foto dreapta). Desi Rebegea (economist, 31 de ani) nu ne-a confirmat posibila lui nscriere n cursa pentru alegerile parlamentare, ascensiunea lui spectaculoas n ierarhia partidului, dar si n administratia judetean, las suficient spatiu de manevr pentru astfel de scenarii.

5 COMENTARII

  1. D-na Lenuta E , nu curaj trebuie , ci competenta si cinste ! Insa cred ca „tanara conducere PDL-ista ” vasluiana are de la cine invata. Daca inca nu stie , ii trimit eu cateva ponturi : Udrea-Cocos , Videanu , Berceanu , Blejnar , Puiu Popovici , Casuneanu , Livache , Blaga-Vama (Dinu-Vama a cazut ), iar in cazul ca mai doreste si alte nume pentru agenda „tinerei conduceri” ii stau la dispozitie.

  2. Ar fi foarte interesant de observat daca acesti tineri, in frunte cu Marian Dan au putere sa bat? gasca asta PSD-Ista din jude?. Eu nu cred ca vasluienii se vor destepta in 3 luni daca nu au f?cut-o in 22 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.