Pensiile nu se indexeaz!

Dup ce a participat la ntlnirea cu Mariana Cmpeanu, ministrul Muncii, Ioan Stamate, presedintele Comitetului Judetean al Sindicatelor Pensionarilor Vaslui, a adus vesti proaste pensionarilor. Din cauza lipsei fondurile financiare, n cursul acestui an, pensile nu vor fi indexate conform legii.

Pentru anul viitor, sperant ele pensionarilor sunt legate de rezultatul negocierilor cu Fondul Monetar Interna- tional. „Dac creditorul extern va accepta cresterea deficitului la un procent de 3%, pensile vor fi indexate. n caz c nu se va accepta cresterea deficitului, pensile vor rmne nghetate. Ct priveste restituirile sumelor retinute ilegal pentru fondul de sntate, banii mai ajung numai pentru trei luni. Dup aceast dat, se vor cuta solutii pentru plata sumelor retinute”, a spus Ioan Stamate. Pensionarii din judetul Vaslui au cele mai mici pensii de la nivelul Regiunii Moldova. Singurul judet comparabil este Botosaniul, restul judetelor situndu-se la valori ale cuantumului net superioare. Conform datelor Casei Judetene de Pensii (CJP) Vaslui, n judetul nostru, pensia medie de asigurri sociale de stat este de 653 lei. Spre comparatie, n judetul Galati, pensia medie este de 844 lei, n Iasi 765 lei, n Neamt 744 lei, iar n Bacu 775 lei. Mai mult, fat de anul trecut, pensia media de la nivelul judetului Vaslui a crescut cu numai un leu, n 2011, pensia medie fiind de 652 lei. Pe lng cuatumul pensiei sczut, Vasluiul are si un numr foarte mare de pensionari care beneficiaz de pensii sociale. Dintr-un total de 105.768 pensionari, 18.400 primesc indemnizatia social n valoare de 350 lei. Practic, la acest grup de beneficiari de pensie, statul vireaz n medie 94 lei pentru pensionarii de stat si 84 de lei pentru pensionarii din agricultur, pentru a completa pensile de care beneficiaz si a atinge pragul de 350 lei.

4 COMENTARII

  1. Guvern de minmcinosi,stiau ca nu sunt bani dar, au trambitat din toti raruchii pe la antenele lui Felix ca vor mari pansiile si salariile.Complet lisiti de scupule,nu conteaza ce promiti,important sa-ti atingi tu scopul.Votati la toamna tot cu USL ca o sa curga lapte si miere si vor umbla caini cu colaci proaspeti in coada!

  2. Dupa ce i-am votat USL-istii isi bat joc de noi ! Cred ca nu putem sa iesim in strada sa cerem si caderea guvernului lor ? Nesimtitii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.