Numrul promovatilor la Bac, mai mare cu 0,84%

Doar 28 de absolventi de liceu din judet au promovat Bacalaureatul 2012 dup ce au depus contestatie si le-au fost recorectate lucrrile. Ca urmare, numrul total al celor care au trecut de acest hop a ajuns la 1.615. Procentul de promovabilitate la nivelul judetului a crescut de la 48,16% la 49%.

Din cele 1.015 de contestatii depuse la centrele de examen din judet, profesorii corectori au admis doar 269 ca fiind valide pentru a primi o alt not dect cea pus initial. n urma recorestrii, 97 de lucrri au primit note mai mici iar 172, mai mari. Totusi, recorectarea nu a fost n msur s schimbe semnificativ procentul de promovabilitate al examenului din acest an, adugnd un plus de doar 0,84%. Astfel, de la 48,16%, procentajul anterior depunerii si solutionrii contestatiilor, s-a ajuns la 49%. n cifre, acest lucru nseamn c, de la 1.587 admisi initial, acum s-a ajuns la 1.615, doar 28 de candidati promovnd dup solutionarea contestat iilor. Numrul este extrem de mic n comparatie cu cele 1.015 contestatii depuse, ns explicat si prin faptul c, n foarte multe cazuri, o singur persoan a fcut dou sau chiar trei contestatii. „nainte de contestatii, cu rata de promovare de 48,16%, judetul Vaslui se situa pe locurile sase sau sapte la nivel national. Acum, dup solutionarea contestatiilor, este posibil ca n unele judete s fi crescut mai mult, dar tot cred c am rmas ntre primele zece judete din tar. Ct despre rezultatele finale de la noi, pot spune c procentul celor promovati acum, adic sub 1%, este normal, sntos si demonstreaz c tezele s-au corectat bine”, ne-a spus prof. Gabriela Plcint, inspector scolar general. Aceasta a precizat c, la nivelul judetului, au existat dou teze la matematic la care diferenta dintre nota initial si cea final a depsit 1,5 puncte, dar, din pcate, nu n favoarea absolventilor. Cei care au fcut respectivele contestatii, care aveau note sub 5.00, au primit n urma recorectrii note mai mici cu 1,6, respectiv 2,1 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.