Peste 1,6 milioane buletine de vot pentru alegerile locale din judetul Vaslui

Prefectura Vaslui a intrat n linie dreapt n ceea ce priveste organizarea alegerilor locale. n cifre, sunt stabilite 86 de circumscriptii electorale, au fost delimitate 511 sectii de votare, iar la urne sunt asteptati 370.000 de vasluieni, pentru care sunt n faza de tiprire aproximativ 1,6 milioane buletine de vot. Costurile totale ale alegerilor vor fi calculate la final.

Pregtirea alegerilor locale din iunie 2012 este sarcina numrul unu trasat de premierul Victor Ponta noilor prefecti. Asa se face c noul prefect de Vaslui, Radu Renga, a tinut, n prim faz, s evalueze stadiul n care se afl organizarea alegerilor la nivelul judetului. Potrivit acestuia, Institutia Prefecturii si-a respectat pn acum termenele. „Buletinele de vot sunt n faza de tiprire, licitatia organizat prin SEAP fiind cstigat de o tipografie din Galati. 70% din total, cele pentru Consiliul Judetean si pentru municipii, au fost deja tiprite, iar buletinele pentru alte 51 de localitti sunt n lucru. Termenul limit pentru finalizarea acestui proces este 31 mai, iar eu spun c ne vom ncadra fr probleme. Buletinele tiprite sunt depozitate sub paza jandarmeriei, iar o parte din materialele necesare procesului de vot sunt ntr-o sal a Consiliului Judetean, sigilat, unde intr doar anumite persoane si doar cu aprobare”, a precizat Radu Renga, prefectul judetului Vaslui. Potrivit acestuia, la nivelul judetului Vaslui se vor tipri aproximativ 1,6 milioane buletine de vot, numrul alegtorilor fiind de 370.000 de persoane. Buletinele de vot vor avea mai multe modele: un model unic pentru toti alegtorii pentru presedintele Consiliului Judetean, un alt model, tot unic, pentru Consiliul Judetean, cte un model de buletin pentru alegerea primarilor din cele 86 de circumscriptii electorale si cte un model pentru cele 86 de consilii locale. Potrivit prefectului Radu Renga, un cost exact al alegerilor locale va fi calculat abia la finalul alegerilor. „La capitolul costuri intr att costurile tipririi buletinelor de vot, ct si cel al materialelor necesare sectiilor de votare, precum si plata celor din aceste sectii. La nivelul judetului au fost delimitate 511 sectii de votare”, a precizat prefectul judetului.

2 COMENTARII

  1. Alegerile vor fi corecte………………ce frumos suna dar nu se aplica, romanul trebuie sa fure ………..macar un pic………si atunci satisfactie…….in 50 de ani vom schimba aceasta mentalitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.