n anul scolar viitor, rechizite gratuite pentru 27.236 de elevi

Un numr de 27.236 de elevi de ciclu primar si gimnazial cu o situatie financiar precar vor beneficia si n anul scolar 2012-2013 de rechizite gratuite. Comparativ cu anul scolar n curs, numrul beneficiarilor a sczut cu 95.

Potrivit Ordinului de ministru 3.997/05.05.2012, programul guvernamental prin care cei mai sraci elevi beneficiaz de cte un pachet cu rechizite scolare a rmas n vigoare si pentru anul scolar 2012-2013. Fiecrui judet i-au fost repartizate anumite sume, judetului Vaslui revenindu-i 712.587 lei (cu TVA), cu 184 de lei mai mult dect au fost alocati pentru anul scolar n curs. Asta n timp ce numrul beneficiarilor a sczut cu 95, Ministerul Educatiei aprobnd pentru judetul Vaslui numai 27.236 de pachete cu rechizite. Potrivit actului normativ, valoarea maxim a fiecrui pachet se ridic la 25 lei/elev pentru nvtmntul primar si 30 lei/elev pentru nvtmntul gimnazial. Sumele nu acoper nici pe departe necesarul de materiale folosite de beneficiari, ns reprezint un sprijin pentru printii cu venituri mici, cu att mai mult pentru cei cu mai multi copii la scoal, care sunt nevoiti s cumpere rechizite n mai multe exemplare. Cum Ordinul 3.997 abia a fost emis, este nc prea devreme s se stie cu exactitate numrul elevilor din fiecare clas din ciclul primar si gimnazial care se vor bucura de aceste rechizite, mai ales c principala conditie pentru ca micutii s primeasc pachetele cu rechizite guvernamentale este ca venitul mediu net pe membru de familie din luna iulie 2012 s nu deps easc maximum 50% din salariul minim brut pe tar. Familiile aflate n aceast situatie vor putea depune dosarele la secretariatele unittii de nvtmnt unde nvat copiii n intervalul 1-19 septembrie, urmnd ca rechizitele gratuite s ajung la beneficiari pn pe 10 octombrie. n pachete exist cteva materiale comune ciclului primar si celui gimnazial, dar sunt si rechizite diferentiate n functie de clas. Spre exemplu, toti beneficiarii vor primi diverse tipuri de caiete, ascutitoare, radier, creion, pix, pung plastic, la care se adaug acuarele, rigl, penar, creioane colorate, stilou, betisoare sau ghiozdan (clasa I), sablon Harta Romniei, vocabular (clasele II-IV) si trus de geometrie (clasele V-VII).

1 COMENTARIU

  1. ce bine vor invata elevii de/acum inainte! cu 42 lei alocatie si un set de supravietuire ca scolar… astea/s importante? radiera si punga? de ce nu au parintii locuri de munca, sa le ofere EI copiilor TOTUL?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.