Masuri dispuse la nivelul IPJ Vaslui pe durata sarbatorilor de Pa[te

Politistii vasluieni vor actiona n perioada srbtorilor pascale pentru asigurarea ordinii si linistii publice si aprarea patrimoniului public si privat, n localittile urbane si rurale, n special n locurile de pelerinaj, n vederea prentmpinrii producerii oricror evenimente negative

Pentru siguranta public a cettenilor, n perioada Sfintelor Srbtori de Paste, politistii vasluieni vor fi prezenti att n zona lcasurilor de cult, mn stirilor si bisericilor din judet, ct si n alte zone cu echipaje special constituite, n vederea evitrii oricror evenimente nedorite. La manifestrile religioase si culturale, desfsurate inclusiv n aer liber, particip un public numeros si se nregistreaz un aflux important de persoane spre localittile si zonele de agrement, care impun adaptarea corespunz toare a activittilor desfsurate de structurile Politiei Romne. Astfel, n perioada 14-16 aprilie a.c., Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui a luat o serie de msuri suplimentare, astfel, aproape 250 de politisti vor actiona n dispozitive de ordine si sigurant public, acestia fcnd parte din structurile de ordine public, politie rutier, investigatii criminale si investigarea fraudelor. Activitt ile vor fi desfsurate n sistem integrat, mpreun cu celelalte institutii cu atributii n asigurarea ordinii si linistii publice. Msuri speciale vor fi instituite si pe cile rutiere, n mod deosebit n interiorul localittilor, pe arterele care converg spre biserici, dar si pe drumurile nationale si europene, acordndu-se o atentie sporit fluidizrii circulatiei, prevenirii accidentelor rutiere si combaterii excesului de vitez. Echipaje de politie rutier vor actiona zilnic, iar cele 8 aparate radar vor fi dispuse pe tronsoane de drumuri nationale si europene.

Pentru sarbatori linistite…

Apropierea Sfintelor Srbtori de Paste constituie ntotdeauna prilej de bucurii si emotii. Cu aceast ocazie, fiecare dintre noi si programeaz att cumprturi, ct si deplasri de la domiciliu sau vizite la prieteni ori rude. Pentru ca petrecerea srbtorilor s fie linistit si fericit, politistii v recomand s aveti n vedere un minim de msuri de autoprotectie. La cumprturi este important s manifestati prudent n magazinele aglomerate, s v supravegheati geanta si s nu o plasati n cosul de cumprturi de unde poate fi sustras cu usurint. Nu este indicat s luati asupra dumneavoastr sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumprturile planificate n acea zi si cnd este posibil, s folositi cardul pentru cumprturi. V recomandm s pstrati banii n geant, borset sau ntr-un buzunar inaccesibil si nu n sacosa de cumprturi sau n buzunarul de la spatele pantalonilor. Cnd sunteti mpins n aglomerat ie, verificati-v imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri c nu sunteti victima unei nscenri a unui hot. De asemenea, cnd achitati diferite bunuri, nu scoateti tot teancul de bani ci numai suma necesar pltii contravalorii acestora. Obiectele tentante (telefoane mobile, laptop-uri, genti, pungi de cadouri), lsate la vedere n masin, pot reprezenta adevrate cadouri pentru hoti. Nu lsati niciodat n autoturism actele masinii, bani sau alte documente importante. n cazul n care plecati de la domiciliu de srbtori, indiferent de perioada n care lipsiti, pentru ca revenirea s v fie lipsit de surprize neplcute, v recomandm s asigurati temeinic usa de acces n imobil si ferestrele, respectiv usa de la balcon si geamul de aerisire de la baie pentru a nu da posibilitatea sprgtorilor de locuinte s ptrund n imobil. Rugati un vecin de ncredere s tin sub observatie casa si s anunte imediat politia dac observ o persoan suspect care stationeaz fr motiv n fata usii sau care ncearc s descuie usa. Nu spuneti multor persoane c plecati de acas mai multe zile pentru a nu oferi posibilitatea hotilor s afle acest lucru.

n noaptea de nviere…

..v sftuim s evitati persoanele turbulente sau n stare de ebrietate, str- zile cu baruri si terase unde se consum alcool si sunt adunate persoanele gl- gioase. Nu lsati copiii nesupravegheati si nu le permiteti s consume alcool. Evitati afisarea cu bijuterii ori sume mari de bani si nu faceti referiri la bunurile de valoare pe care le aveti asupra dumneavoastr. Este bine s alegeti drumurile intens circulate si luminate, s v deplasati n grup, s nu rspundeti la provocrile altor persoane si s evitati zonele n constructie, parcurile pustii si strzile lturalnice, Dac sunteti abordati de diferite persoane, care v solicit nejustificat sume de bani ori bunuri, ca plat pentru presupuse servicii nu dati curs unor astfel de solicitri. n cazul n care sun la us persoane necunoscute care solicit donatii n bani pentru diferite cauze, analizati bine la ce riscuri v expuneti atunci cnd i invitati n cas si i lsati pentru cteva clipe singuri pn le aduceti banii. Amabilitatea fat de aceste persoane necunoscute poate duce la sustragerea unor bunuri sau bani din cas si n acelasi timp constituie si un factor de risc pentru integritatea dumneavoastr. Pentru orice infractiune la care sunteti victim sau martor, apelati numrul unic de urgent 112! Retineti ct mai multe detalii despre autor: nftisare, particularitti, directia n care a fugit, numrul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. si comunicati toate amnuntele politiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.