Cafeaua reduce riscul de declan[are a maladiei Alzheimer

Cafeaua reduce riscul de declansare a maladiei Alzheimer, potrivit cercettorilor americani de la University of South Florida. Savantii americani consider c aceast butur cu rol stimulant declanseaz o reactie chimic la nivelul creierului care previne distrugerile cauzate de aceast maladie incurabil, cu efecte devastatoare. Autorii acestui studiu, realizat pe o durat de patru ani pe un esantion de 124 de persoane n vrst de peste 65 de ani, au descoperit c pacientii care prezentau primele semne ale bolii beau doze zilnice de cafea cu 51% mai mici n comparatie cu persoanele neafectate de maladia Alzheimer, informeaz mirror.co.uk. „Acest studiu este primul din lume care afirm c un consum de cafea este asociat cu o reducere a riscului de declansare a maladiei Alzheimer”, au spus autorii acestui studiu, publicat n revista Journal of Alzheimer’s Disease. Potrivit unor studii anterioare, cafeaua combate cu succes depresia la femei si reduce cu 25% riscul de producere a accidentelor vasculare cerebrale. Maladia Alzheimer, cea mai frecvent form de dement ntlnit la persoanele n vrst, se caracterizeaz printr-o acumulare de plci beta-amiloide – un tip de proteine – n creier si prin depuneri fibroase, formate de proteina tau n neuroni. Boala provoac pierderea progresiv si ireversibil a faculttilor mintale. Maladia Alzheimer afecteaz aproape 36 de milioane de persoane pe plan mondial n anul 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.