Chirurgul Octavian Marcu nu demisioneaza de la spitalul brladean

Medicul chirurg Octavian Marcu nu demisioneaz din functia detinut la Spitalul Elena Beldiman Brlad. Chiar dac este nemultumit de calitatea materialelor sanitare si, uneori, chiar de lipsa unora dintre acestea, chirurgul este dispus s continue s profeseze la Brlad. El sper c, n cel mai scurt timp, conducerea unittii va scoate la concurs cel putin un post de chirurgie general, pentru ca mcar grzile s nu mai fie att de dese.

n aceste zile, Spitalul de Urgent „Elena Beldiman” este scena unui nou scandal intern. Implicati sunt medicul chirurg primar Octavian Marcu si conducerea institutiei. Primul este nemultumit de faptul c, de mai multe luni, este nevoit s opereze fr a avea instrumentar si materiale sanitare de bun calitate, punndu-se n pericol viata pacientilor si. Desi ameninta c demisioneaz dac situatia nu se amelioreaz, ieri, chirurgul a revenit asupra deciziei. „Cnd am venit eu aici, erau opt chirurgi, iar acum sunt patru activi. Nu este suficient pentru a se asigura o gard complet. n plus, pentru c nu avem cele necesare pentru interven- tiile chirurgicale, de multe ori, sunt nevoit s cumpr fire din banii mei de la firmele de medicamente si s le tin n buzunar. Pentru c nu mai pot continua asa, nc de pe 21 februarie, le-am depus hrtie c nu sunt conditii si c nu mai vreau s fac grzi. Iar acum, am fcut cerere pentru concediu fr plat cu ncepere de la 1 martie. Dac nu-mi aprob, o s lucrez n continuare. Eu am vrut s lucrez n conditii decente si le-am atras atentia asupra conditiilor din sectia de chirurgie. Mi-au promis c o s aduc personal, c o s scoat un post de medic pentru chirurgie general la concurs”, ne-a declarat chirurgul Octavian Marcu. Acesta a adugat c, n opinia sa, managerul Petcu, recunoscut informator al Securittii, de fapt, dezinformeaz opinia public. De cealalt parte, managerul Viorel Petcu spune c, pn ieri, cererea pentru concediu fr plat nu i-a parvenit. Ca urmare, nu are ce s aprobe. Si chiar dac ar fi ajuns la el, din cauza deficitului de medici care s efectueze grzi, tot nu i-ar fi aprobat. n plus, Petcu spune c spitalul a achizitionat toate materialele sanitare necesare operatiilor chirurgicale. „S-au cumprat lame de bisturiu, fir resorbabil, plas chirurgical, at chirurgical, tot ceea ce trebuie atunci cnd se intr n operatie. Comenzile s-au fcut n functie de necesarul cerut de sectie, n total, de la 1 ianuarie 2011 si pn pe 29 februarie 2012, s-au cheltuit 1,4 miliarde lei vechi cu aceste achizitii. Pe de alt parte, pentru o linie de gard complet este nevoie de patru chirurgi, nu cinci. Ct despre solicitarea pentru concediu fr plat, astept rezolutia. Deocamdat, nu am ajuns n posesia ei, dar nu cred c o s i-l pot aproba”, a declarat managerul Petcu.

10 COMENTARII

  1. un jegos si marcu asta! zgomot si publicitate si apoi ia postura catelului dresat asteptand si el cioaln..ca doar a latrat…!!!
    corb la corb nu-si scoate ochii..!

  2. marcule esti un mincinoas ai promis ca iti dai demisia exacat ca si basescu peste 5 minute ! asa si tu nu pleci tu fara malai de la spital esti mort nu ai clienti adik pacienti ! hai sictir!

  3. D-le doctor eu cred ca inteleg destul de bine actiunile d-vtra si ce masuri doriti sa se ia de cei in masura ,eu cred in d-vtra ,sincer,dar se pare ca dati inapoi,nu inteleg de ce,credeti ca va rezolva actuala conducere aceste lipsuri,ca sa nu mai vorbim de un mediu propice desfasurarii profesiei dumneavoastra in conditii normale,eu nu am pregatire inalta,dar am experienta vietiisi asta ma face sa inteleg mai multe(eu am mai propus in alt comentariu ca sindicatele sa protesteze pentru rezolvarea acestei situatii).

  4. Interesanta stire. Si asta tocmai din orasul in care pensionarii crapa pe holurile spitalului…. Domnul doctor nu demisioneaza… Domnisoara Susnea, cind nu mai aveti idei pentru articole va propun sa luati in vizor urmatoarele titluri: ”Sfirsitul lumii nu vine miine”, ”Iarna, de obicei ninge” si ”Ieri a fost frig”… Cit despre domnul doctor, faptul ca nu demisioneaza nu e o stire. Daca vreun doctor jura in altar ca nu ia spaga era o noutate…sau daca vreun doctor consulta gratuit peste program era o stire….. Nu-i asa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.