n martie, inspectorii DSVSA Vaslui au retras de pe piat peste 600 de kilograme de carne si produse din carne, lapte si produse lactate expirate, dar si fructe alterate. n plus, 7 agenti economici din judet au primit avertisment, iar alti 4 au primit amenzi, n valoare total de 2.640 lei.
n cursul lunii martie, conducerea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui a dispus efectuarea de inspectii pentru verificarea produselor alimentare din unittile de comercializare a produselor alimentare. Pentru nceput, n sptmna 5-11 martie, au fost realizate 75 de controale. Acestea au vizat piete agroalimentare, trguri, mcelrii, carmangerii, supermarketuri, magazine alimentare, depozite alimentare, unitti de productie (panificatii, patiserii, etc) si unitti de alimentat ie public. n urma controalelor, peste 600 kilograme de produse alimentare alterate sau expirate, n valoare total de 2.236,74 lei, au fost retrase de la comercializare. Mai exact, 326 kilograme de fructe, 300 kilograme de oase, 85 de ou, 2 kilograme de smntn, 3 kilograme de brnz si 8 litri de lapte. De asemenea, reprezentantii DSVSA Vaslui au aplicat 7 avertismente si 4 amenzi contraventionale n valoare total de 2.640 lei. Principalele neconformitti identificate sunt deficiente de igien n spatiile de vnzare a produselor alimentare, deficiente referitoare la igiena si starea de sntate a personalului, depozitarea n spatii supraaglomerate, cu produse alimentare nelotizate, pe sortimente si categorii de calitate, etichetarea necorespunztoare, dar si transportul animalelor vii n masini neautorizate. Pentru a proteja sntatea consumatorilor, vom continua si n perioada urmtoare s efectum controale. n plus, dac populatia doreste s ne sesizeze vreo neregul referitoare la siguranta alimentelor, o poate face prin intermediul serviciului de permanent al DSVSA Vaslui, respectiv telefon 0235/421.121 sau fax 0235/421.278, precum si prin e-mail, la officevaslui@ ansvsa.ro, ne-a spus medicul veterinar Decebal Sraru, directorul executiv al DSVSA Vaslui. n cadrul controalelor s-au verificat termenul de valabilitate, temperatura de pstrare, compozitia si ingredientele produselor alimentare, precum si documentele si procedurile care atest siguranta si calitatea produselor alimentare. S-a avut n vedere si originea produselor (verificat cu documente), expunerea produselor n vitrine special amenajate si n recipienti din materiale necorodabile, informarea corect a cumprtorului asupra tipului de produs sau existenta ambalajelor de unic folosint. Nu n ultimul rnd, s-a verificat si asigurarea temperaturii corespunztoare a alimentelor, precum si controlul trasabilittii produselor alimentare mergnd pe sintagma european De la ferm pe masa consumatorului. De asemenea, prin laboratorul DSVSA Vaslui, s-au expertizat 37 de probe pentru examene microbiologice (la carne si produse din carne, ou, lapte si produse lactate, ap potabil si teste de sanitatie), alte 40 de probe pentru determinri fizico-chimice (pe produse de origine animal si non-animal privind calitatea si salubritatea materiilor prime si a produselor finite) si 78 de analize n domeniul snttii animalelor, a ncheiat Sraru.
In 3 saptamani incepe sezonul Taierea Meiilor. Atunci activitatea DSV va intra in minivacanta. De ce oare?
DOMNULE DIRECTOR E DE RISUL CURCILOR CANTITATEA DE CARNE , OUA , BRINZA ……….ETC PE CARE A-TI CONFISCATO . PROBABIL SUNT CONFISCATE DE LA NISTE TARANI . CIT DESPRE AMENZI SUNT MAI MULT DECIT MODICE . STIU CA CEA MAI MICA AMENDA PENTRU PERSOANE JURIDICE ESTE DE 500 LEI , INMULTIND CU SAPTE NU IESE …….. 2460 LEI . E BINE TOTUSI CA EXISTA INTERES .