Limbaj suburban n Comisia de Urbanism

Scene de mahala au avut loc, acum dou zile, n timpul lucrrilor Comisiei de Urbanism a Consiliului Local (CL) Brlad. Protagonisti au fost primarul Constantin Constantinescu si viceprimarul Traian Petcu. Cei doi s-au contrat reciproc, n termeni deloc protocolari. Mai mult, sustine Petcu, primarul a dat afar din sala n care avea loc sedinta ntreg aparatul de specialitate.

Scenele petrecute cu dou zile n urm, n Comisia de Urbanism a CL Brlad se nscriu cu perfect n categoria „Ba pe-a m-tii!”. ntlnindu-se involuntar, primarul Constantin Constantinescu si viceprimarul Traian Petcu au interac- tionat exact cum nu le st bine unor alesi locali. Petcu povesteste c primarul s-a autoinvitat la sedint si c mrul discordiei l-a constituit un proiect de hotrre initiat de primar, „grefat” pe nentelegerile mai vechi dintre cei doi. Primarul a atacat primul, folosind o expresie… „vulvar”. „M-a njurat si mi-a spus, la un moment-dat, s ies afar din primria lui. I-am replicat doar c nu este institutia domniei sale si c nu am de ce s ies afar. Cnd a vzut c nu i replic n niciun fel, ntruct nu mi st n fire, a scos afar din sal tot aparatul de specialitate, pe motiv c au alte treburi”, ne-a declarat viceprimarul Petcu. Gurile rele spun c nu a fost uitat nici seful de partid al lui Petcu, deputatul Adrian Solomon, care a fost catalogat drept „nesplat”. Primarul Constantinescu nu a dorit s comenteze incidentul dintre el si adjunct. Totusi, viceprimarul i-a dat raportul lui Solomon, deputatul invocnd „un abuz incalificabil al primarului”. „Eu nu stiu despre nicio ceart ntre cei doi de la domnul Petcu. Dar poate stiu de la altii! Si mai stiu c primarul a svrsit un abuz incalificabil obstructionnd lucrrile Comisiei, iar pentru acesta va trebui s dea socoteal. Vorbim, de fapt, despre o serie de abuzuri, care au nceput cu dispozitia ilegal de predare a responsabilittii si culminnd cu timorarea, chiar terorizarea angajatilor institutiei n interes personal”, ne-a declarat deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Brlad. Reamintim c tensiunile dintre Constantinescu si Petcu au izbucnit acum dou sptmni, cnd primarul a plecat n concediu si a refuzat s i lase pe mn conducerea primriei, alegndu- l n schimb pe directorul general al institutiei, Constantin Ciobanu. Primarul a motivat c nu poate da aceast responsabilitate unui viceprimar care nu vine la serviciu, n timp ce Petcu l-a acuzat pe Titi de nclcare a Legii administratiei publice locale.

1 COMENTARIU

  1. Dl. Petrcu s? se hot?rasc? ori d? replic? , ori nu: „I-am replicat doar c nu este institutia domniei sale si c nu am de ce s ies afar. Cnd a vzut c nu i replic n niciun fel, ntruct nu mi st n fire…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.