Silviu, elevul operat de cancer n Anglia, este pregatit pentru noul an scolar

Silviu Crmidaru, liceanul brldean diagnosticat cu o form rar de cancer si operat, cu succes, n Anglia, abia asteapt s nceap scoala si s revin la o viat normal. Adolescentul de 17 ani, care nvat la Colegiul National Gheorghe Rosca Codreanu Brlad, vrea s multumeasc pentru aceast nou sans colegilor si colectivului de profesori implicati n campania de strngere de fonduri.

Silviu Crmidaru, brldeanul n vrst de 17 ani diagnosticat toamna trecut cu sarcom sinovial malign (o form a cancerului), are, din nou, motive s zmbeasc. Adolescentul care nvat la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” a fost operat, n luna martie, la o clinic din Leeds, Anglia, medicii britanici reusind s extirpe toat tumora. Pentru c n cazul su au fost implicate cu trup si suflet foarte multe persoane, Silviu a dorit s-si exprime recunostinta fat de toti cei care l-au ajutat n campania de strngere de fonduri necesare interventiei chirurgicale. Mai ales c cei mai multi dintre ei sunt colegi de clas si de liceu si profesori care predau acolo. ns si brldenii de rnd, care au contribuit efectiv cu banii, se afl n gndurile de bine ale tnrului. Totusi, n final, operatia a fost posibil datorit interventiilor unor persoane „sus puse” din Brlad, care au convins oficialii Ministerului Snttii s elibereze formularul E 112. „Vreau s le multumesc tuturor celor care au fost alturi de mine si m-au sustinut. Stiu c au fost organizate tot felul de baluri caritabile, expozitii si recitaluri pentru a strnge suma cerut de clinica din Leeds. Cu colegii si profesorii care s-au implicat activ n activitti am pstrat legtura n permanent, prin intermediul Internetului. Asa c stiu tot ce au fcut pentru mine. Nu stiu exact ce sum au strns, dar, oricum, le sunt foarte recunosctor”, ne-a spus Silviu Crmidaru. Adolescentul spune c abia asteapt ca vacanta de var s se termine si s nceap cursurile clasei a XI-a C. Mai ales c absenta de la scoal pe aproape ntregul an scolar 2010- 2011 l-a fcut s-i fie dor de colegi si profesori. n plus, cum a recuperat deja materia pierdut n clasa a X-a, deja se gndeste s urmeze o facultate pentru a-si asigura viitorul.

Ajutor nesperat de la o familie din Vaslui

Chiar dac, acum, se simte bine si a revenit la o viat normal, liceanul si aminteste, cu durere, de clipele groaznice prin care a trecut. Nu uit ns nici ajutorul neconditionat pe care l-a primit de la un cuplu de vasluieni, stabiliti n Anglia. „Am fost diagnosticat la un spital din Iasi, la nceputul lunii septembrie 2010, iar dup trei sptmni am nceput deja chimioterapia. La nceput n-am realizat c e ceva att de grav, de important. Am crezut c e o boal peste care pot trece usor. Dar dup trei luni de chimioterapie, efectele erau devastatoare. Eram att de slbit, nct nu mai aveam putere s fac nimic. Medicii mi-au spus c dac tumora nu se diminueaz la jumtate, trebuie operat”, si aminteste Silviu. „Codrenistul” spune c exact nainte de Crciun, o familie din Vaslui, dar stabilit n Anglia, l-a sunat si s-a oferit s l aduc acolo pentru interventia necesar. Este vorba despre sotii Daniela si Leonard Lupu, care au aflat povestea trist a lui Silviu din presa online. Cei doi vasluieni cu suflet mare l-au cazat pe adolescent la ei acas timp de sase luni, pentru a putea deveni rezident britanic si a beneficia de operatie si alte tratamente gratis. Chiar dac acest lucru nu s-a ntmplat, Silviu spune c le va rmne pentru totdeauna recunosctor pentru bunvointa pe care au artat-o fat de el, un strin oarecare. „Dup operatie mi s-a spus c sunt bine, c nu se mai vd celule canceroase la microscop, dar c, imediat ce pielea se reface, am nevoie si de radioterapie. Acum sunt foarte bine, m simt ca nainte. ntruct cazul meu este unul de succes, as vrea s le recomand tinerilor care sunt diagnosticati cu diferite boli grave s nu-si piard speranta. Trebuie s lupte s se nsntoseasc si s aib ncredere c totul va fi bine!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.