Pulpe si piept de pui expirate, la vnzare

Si la controalele efectuate, sptmna trecut, de Protectia Consumatorului, mai multe magazine din judet au fost gsite cu marf expirat. Pentru c vindeau pulpe, copnele si piept de pui iesite din termen, comerciant ii respectivi au fost amendati iar produsele, distruse. Pe rafturi au fost descoperite si turt dulce si napolitane vechi, care i-ar fi putut trimite pe copii direct n spital cu toxiinfectie.

n fiecare sptmn, verificrile efectuate de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Vaslui scot la iveal abateri serioase ale comerciantilor din judet. Desi comisarii efectueaz controale spt- mnal iar rezultatele sunt fcute publice, unii agenti economici au impresia c ei nu vor fi prinsi niciodat. Din fericire pentru consumatori, se nseal. n intervalul 8-14 august, comisarii CJPC Vaslui au gsit n mai multe magazine verificate din Vaslui, Brlad, Murgeni si Husi alimente destinate consumului srite din termenul de valabilitate. Fr s se gndeasc o clip la persoanele care le mnnc, ci doar la profitul lor, comerciantii aveau la vnzare mai multe sortimente de carne de pasre congelat (pulpe superioare de pui, piept dezosat, pulpe pui si copnele). ns, tot acum au fost depistate si produse vechi destinate n special copiilor. Este vorba despre grisine, cornuri, turt dulce si napolitane expirate. Ca urmare, comisarii OJPC Vaslui i-au amendat si au retras de pe rafturi respectivele produse. Ca urmare a nclcrii prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor, 20 de operatori economici s-au ales cu amenzi contravent ionale n valoare de 8.250 lei, iar alti 9 agenti au primit avertismente. Totodat, au fost retrase temporar de la comercializare produse alimentare si nealimentare n valoare de 2.203 lei si definitiv produse n valoare de 309 lei, ne-a spus dr. Dan Liviu Cain, comisar sef n cadrul CJPC Vaslui. Pe lng acestea, comisarii au mai gsit si alte nereguli. Spre exemplu, n unele magazine, se comercializau produse nealimentare cu pret redus, ns fr informarea clientilor asupra perioadei n care este valabil oferta, sau fr a se indica preturile pe unitatea de msur. n cazul restaurantelor sau a fast-foodurilor, nu era afisat orarul de functionare si nici avertismentul privind interzicerea/ permiterea fumatului n unitate, iar spatiile n care clientii sunt serviti nu erau autorizate. Au fost gsite si spltorii auto care nu respect legea, n sensul c nu aveau afisate orarul de func- tionare, operatiunile efectuate si tarifele cerute pentru serviciile prestate.

6 COMENTARII

  1. Da….la SC.Aruba SRL,din Barlad,str. Tecuciului,nr.6….ati efectuat control ????Nu ati efectuat pt.ca ,administratorul firmei are pe matusa lui la DSV si treaba merge ca pe roate cu produse congelate si preparate din carne expirate.

  2. Astea sunt articole de tip comunist ,,au fost, au facut…..” atat timp cat nu se da exemple de firme care practica aceste incalcari nu au nici o valoare, ca au amendat cu 8000 de lei chiar nu inseamna nimic pe langa profitul care il inregistreaza din vanzarea produselor expirate. O masura potrivita ar fi amenda si suspendarea activitatii pe minim 3 luni si apoi nu si-ar mai permite sa mai comercializeze marfa de genul asta.

  3. Nu mai scriti articole de astea de 2 lei, care le repetati cam la 2-3 saptamani ca vad ca oricum nu dati nume ale societatilor sau fotografii (nu mai functioneaza camera)? Nu au nici o valoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.