Crucea Rosie Vaslui are planuri mari

Un nou presedinte, un plan de actiune ndrznet si atragerea de noi membri cotizanti. Acestea au fost reperele adunrii de dare de seam si alegeri a Subfilialei municipale Vaslui a Organizatiei de Cruce Rosie.

Subfiliala municipal a Organizatiei de Cruce Rosie Vaslui a avut n ultimii ani o activitate intens: excursii organizate pentru persoanele n vrst, ncrestinarea unor copii ai strzii, ajutorarea familiilor defavorizate. Totul cu ajutorul voluntarilor, al sponsorilor si n parteneriat cu Primria Vaslui si institutii publice precum Directia General a Finantelor Publice, Directia de Sntate Public, Inspectoratul Judetean pentru Protectia Consumatorului sau Directia Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor. Am avut o activitate intens, dar este timpul s m retrag, s las pe altcineva, mai tnr, n fruntea Subfilialei Municipale, a spus Stefan Sndic, presedintele voluntarilor vasluieni, care a precizat c unul din motivele retragerii sale este si lipsa de sprijin a conducerii executive judetene, mai exact a directorului filialei, Viorel Gologan. Functa a fost preluat de un alt voluntar cu state vechi n organizatie, Liviu Costache, care, odat cu alegerea unui nou comitet de conducere, a prezentat si un plan de actiune pentru urmtoarea perioad. Ne dorim atragerea de noi membri cotizanti, atragerea de voluntari, identificarea familiilor srace si a btrnilor care au nevoie de ajutor, atragerea de sponsori, cooptarea de cadre medicale cu care s organizm, periodic, consultatii medicale gratuite, organizarea unor campanii de donare de snge si mediatizarea tuturor campaniilor umanitare, a spus Liviu Costache. Prezent la ntlnire n calitate de presedinte onorific, Dumitru Buzatu, vicepresedintele Consiliului Judetean, a stabilit un obiectiv mult mai clar: V propun ca fiecare membru s ncerce ca, n decurs de o lun, s nscrie n organizatie, alti 10 membri cotizanti. Asta nu nseamn neaprat c le vom cere tuturor s fac voluntariat, dar, n situatii de criz, s stim la cine putem apela. Eu sunt primul care promit c voi face acest lucru. Stiu c este greu s ceri oamenilor s lucreze voluntar n vremuri de criz si m bucur c mai sunt oameni care vor s fac ceva, benevol, pentru semenii lor, a spus Dumitru Buzatu. Si Valeriu Caragat, viceprimarul municipiului Vaslui i-a asigurat pe membrii voluntari din Vaslui c institutia pe care o reprezint va sprijini organizatia n toate actiunile ntreprinse si c i va lua si ca parteneri n actiunile sociale organizate de Primrie. Entuziasmul celor prezenti a fost ns exprimat de cel mai vechi voluntar al Crucii Rosii Vaslui, Victoria Curta. Politia, Procuratura, Justitia… unde sunt?! Ei ar trebui s fie toti voluntari ai Crucii Rosii. Pentru 10 lei cotizatie pe an, nu cred c ar fi cineva care s refuze. Ati spus ca fiecare membru s aduc alti 10 membri cotizanti. Este putin. Eu dac m duc la Politie fac singur 50 de voluntari. Cineva spunea c nu trebuie s cersim. Noi nu cersim, dar trebuie s ne impunem. Eu am 85 de ani acum, am fcut voluntariat de cnd m stiu si sunt mndr c am putut s-i ajut pe cei din jur fr s cer nimic n schimb, a spus Victoria Curta.

3 COMENTARII

  1. Bine punctat . Un telefon de contact sau o adresa a Filialei Municipale Vaslui unde se poate afla ? Din articol nu reiese nici o informatie in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.