Termica negociaza cu seiful gol

SC Termica SA Vaslui a prelungit programul de furnizare a cdurii n apartamentele bransate la sistemul centralizat. n functie de cotele de gaz, pe fiecare central de cvartal, programul de furnizare este cuprins ntre 7 si 17 ore. Conducerea societtii negociaz majorarea cotei de gaz n vederea acordrii de cldur n regim non-stop. Pentru succesul actiunii, Termica solicit clientilor s-si achite cu prioritate facturile curente.

Dnut Chirvase, directorul SC Termica SA Vaslui, a precizat c, n prezent, societate de termoficare dispune de o cot de gaz de 4.500 mc. „Noi purtm negocieri cu furnizorul de gaze naturale pentru a majora cota la 8.000 mc de gaze. Dac vom obtine aceast alocare de gaze, vom putea furniza cldur non-stop”, a precizat Dnut Chirvase. ns, pentru succesul negocierilor, Termica are nevoie de resurse financiare pentru a putea stinge datoriile curente. Din pcate, la acest capitol, societatea se afl ntr-o situatie extrem de proast. La nivelul lunii decembrie 2010, dintr-o factur total de 1,5 miliarde de lei vechi, mai sunt de ncasat de la populatie ntre 400 – 500 milioane de lei. Nici ncasrile pe luna inauarie nu merg mai bine. Pn la aceast dat, abonatii bransati la sistemul centralizat de nclzire au achitat circa 50% din sumele de ncasat. „Facturile pe ianuarie nu au fost mai mari de 300 lei. Noi am trimis notificri si somatii de plat la persoanele care au acumulat datorii. Fac un apel la consumatori s vin s achite facturile curente, pentru a putea s asigurm functionarea n bune conditii a sistemului”, a spus Chirvase. Un balon de oxigem pentru Termica sunt si banii din ajutoarele de cldur care, pe luna ianuarie, se ridic la suma de 430 milioane lei vechi.

Penalitatile se pot sterge pna pe 15 iulie

O alt problem cu care se confrunt Termica este recuperarea debitelor de la populatie. n total, penalittile la populatie se ridic la suma de 130 miliarde de lei vechi, iar restantele la energia termic consumat sunt n jur de 50 miliarde de lei vechi. Pn la aceast dat, au fost depuse 1.400 de dosare de stingere a penalittilor de ctre clientii SC Termica, fiind anulate penalitti de peste 20 miliarde lei vechi. „Fac un apel la populatie s-si depun dosarele de penalitti, pentru a fi scutiti de aceste penalizri n baza Legii nr. 175/2010. Pe lng stergerea penalittilor, asteptam si plata restantelor, pentru care noi facem esalonri si angajamente de plat”, a adugat Chirvase. Pentru stingerea integral a penalittilor, conducerea de la Termica Vaslui asteapt ca restantierii s depun aproximativ 7.200 de dosare. Cum actiunea de stergere a penalittilor se ncheiei la data de 15 iulie, persoanele care au datorii istorice la Termica trebuie s se mobilizeze exemplar.

2 COMENTARII

  1. aceasta societate este un sac fara fund facuta pentru adunat voturi. Niciodata nu veti vedea bani de la acesti beneficiari de caldura. De 10 ani tot va plingeti ca nu incasati bani si iar o luati de capat. De asta platim taxe si impozite sa platiti din bugetul primariei sponsorizari pentru caldura an de an, ce masuri ati luat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.