SPA-ul si cinematograful multimedia prind contur

Peste 350 de miliarde lei vechi va mprumuta municipalitatea brldean pentru a pune n practic dou proiecte extrem de ambitioase: un SPA si un cinematograf modern, dotat cu un spatiu expozitional, si extinderea retelei de canalizare din dou cartiere.

Suma necesar ambitioaselor investitii va fi obtinut din contractarea unor mprumuturi interne. Astfel, Primria se va mprumuta de 23,8 milioane lei noi pentru realizarea obiectivului Extindere retea de canalizare menajer si pluvial n cartierele Munteni si Podeni (pe 72 de strzi), n timp ce Directia de Administrare a Pietelor, Parcrilor si Cimitirelor Brlad se va mprumuta de 11,5 milioane lei noi pentru realizarea obiectivelor Centru revitalizare corporal si loisir Brlad si Centru multimedia si spatiu expozitional amenajat n Cinematograful Victoria. Cel deal doilea mprumut va fi garantat de Consiliul Local Municipal. Conducerea Primriei Brlad, care deja a ntocmit trei proiecte de hotrre pentru accesarea sumei pe o perioad de maximum 25 de ani, cu un an de gratie, si-a motivat intentia de a apela la bnci pentru realizarea obiectivelor prin lipsa de fonduri n bugetul local. Prin urmare, la ultima sedint ordinar a Consiliului Local, din luna decembrie a anului trecut, consilierii s-au declarat de acord cele dou mprumuturi.

Cu unele exceptii…

Cu toate c proiectele n cauz au primit girul majorittii consilierilor, si de aceast dat cei care s-au opus contractrii mprumuturilor (doar n ce priveste Centrul SPA, ce va functiona n fosta Baie Comunal, si cinematograful) au fost cei trei consilieri liberali. Explicatiile primarului urbei, Constantin Constantinescu, care a declarat c sondajele de opinie de specialitate realizate au artat c brldenii si doresc foarte mult un SPA si un cinema modern, nu l-au convins pe liderul liberalilor, avocatul Dumitru Bouros. Pozitia noastr este cunoscut. Nu suntem mpotriva realizrii celor dou obiective, ci doar a modalittii propuse de Executiv. Opinia noatr ar fi s le realizm ntr-un parteneriat public-privat, mai ales c se preconizeaz ca niste investitii rentabile. N-ar fi bine chiar s apelm la un investitor local? E pozitia noastr si nu ne-o schimbm. Mcar s avem dreptul la opinie, dac altceva nu putem face!, a spus Bouros. Explicatiile primarului Constantinescu, care au si pus punct discutiilor, au venit imediat: cele dou investitii vor fi fcute cu bani mprumutati iar dup finalizarea acestora vor fi ncheiate parteneriate publice privind administrarea si ntretinerea lor, Primria neavnd bani acum pentru asa ceva.

13 COMENTARII

  1. mai lasati-ne cu sportul si cultura asta de care au nevoie barladenii . chiar nu sunteti constienti cate generatii vor avea de platit pentru ca toti retardatii din primarie sa se bucure in prezent de cinema si de spa . uitati-va un pic la ce taxe si impozite avem de platit , cum ne sugruma pe zi ce trece statul , si ce oras avem in prezent , plin de gropi si de strazi neasfaltate ,care pe deasupra mai si figureaza ca asfaltate, . uitativa la tencuiala de pe blocuri care va schilodeste daca aveti voi norocul asta , la blocurile de pe asa zisele variante ale barladului care stau sa se darame la trecerea unui convoi de tir-uri ,darami-te la un cutremur . mai bine sa faca cantine pentru saraci si pensionari , wc-uri publice , iara-si asa zisa varianta sa de-a norocu sa treaca prin primarie , ca daca o sa fie pe la km de barlad o sa fim dati uitarii .

  2. Ce inseamna „jet” tarane? De agramati ca tine sufera cel mai tare Berladul, sunt de acord cu tot ce incurajeaza cultura in sat la noi, dar nu si lenea, deci da cinema si ba spa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.