Singura speranta, banii Uniunii Europene

Ieri, la Consiliul Judetean (CJ) Vaslui a avut loc prima din cele patru ntlniri programate cu primarii din judet n vederea ntocmirii bugetului pe anul 2011. Cu bani mai putini la dispozitie, presedintele CJ, Vasile Mihalachi, spune c, n acest an, prioritate vor avea proiectele si programele care ndeplinesc minim dou cerinte: implic bani atrasi de la Uniunea European si creeaz noi locuri de munc.

La sedinta de ieri au participat edilii din zona de nord a judetului, urmnd ca, n zilele urmtoare, la discutii s vin si primarii din celelalte zone ale judetului. „n prezent, purtm discutii cu primarii din judet n vederea ntocmirii bugetului pe anul n curs, actiune care se deruleaz pe parcursul a trei-patru zile, pe zone. Discutiile vizeaz toate proiectele si programele aflate n derulare, dar si cele care urmeaz s intre la finantare n comunittile locale. Abia dup aceast etap Consiliul Judetean va avea un punct de vedere care, coroborat cu necesitt ile existente n ntreg judetul, va permite ntocmirea att a bugetului pe acest an, ct si a repartizrii sumelor pentru echilibrarea bugetelor unittilor administrativ-teritoriale”, a explicat Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui. Seful CJ a precizat c prioritate vor avea proiectele si programele cu finantare european. „Sumele primite sunt extraordinar de mici n comparatie cu necesittile comunitt ilor locale. Pentru comparatie, stim c ne vom baza doar pe 95% din banii pe care i-am primit anul trecut. Acesta este motivul pentru care ne vom axa pe proiectele aflate n derulare, iar din programele si proiectele noi, preponderent pe pe acelea care vor crea noi locuri de munc. n mod cert ns, n lipsa unor semnale ncurajatoare din partea Guvernului, singura sperant pentru o bun activitate a Consiliului Judetean si a primriilor, n acest an, st n proiectele si programele care implic atragerea banilor de la Uniunea European”, a mai spus Vasile Mihalachi. Din acest punct de vedere, deja se pot trasa cteva directii de actiune ale CJ Vaslui n acest an: este vorba despre proiectul de reabilitare al Spitalului Judetean de Urgent, n valoare de 15 milioane de euro, de groapa ecologic de la Rosiesti, n valoare de aproximativ 35 de milioane de euro, si, n limita posibilittilor financiare, de Spitalul de la Ghermnesti.

1 COMENTARIU

  1. Nenea presedinte al CJ Vaslui Mihalachi Vasile poate se vor gasi bani la buget dupa 30 de ani si pentru asfaltarea in primavara a drumului judetean Lungesti-Talasmani din comuna Vinderei , sudul judetului , ca platim si noi taxe si impozite in fiecare an , suntem buni doar sa va votam , …………………..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.