Indemnizatia de somaj va fi sistata pentru persoanele care refuza un loc de munca

Somerii nu vor mai primi indemnizatie de somaj dac refuz un loc de munc, indiferent de distanta fat de localitatea de domiciliu n care se afl postul ofertat, sau nu particip la programe de formare profesional, regul care va fi aplicat din 2011, a decis Guvernul prin ordonant de urgent.

Legislatia n vigoare sisteaz indemnizatia de somaj doar n cazul n care locul de munc refuzat este situat la o distant de cel mult 50 kilometri de localitatea de domiciliu. „Nu beneficiaz de indemnizatie de somaj persoanele care, la data solicitrii dreptului, refuz un loc de munc potrivit pregtirii sau nivelului studiilor, situat la o distant de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu, sau refuz participarea la servicii pentru stimularea ocuprii si de formare profesional oferite de agentiile pentru ocuparea fortei de munc”, prevede legislatia actual. Ordonanta aprobat de Guvern elimin ns conditia legat de distanta la care trebuie s se afle locul de munc ofertat pentru sistarea indemnizatiei de somaj. „Nu beneficiaz de indemnizatie de somaj persoanele care, la data solicitrii dreptului, refuz un loc de munc potrivit pregtirii sau nivelului studiilor sau refuz participarea la servicii pentru stimularea ocuprii si de formare profesional oferite de agentiile pentru ocuparea fortei de munc”, este stabilit prin ordonanta Guvernului. Actul normativ stabileste totodat c plata indemnizat iei de somaj va nceta la data refuzului nejustificat de a se ncadra ntr-un loc de munc conform pregtirii sau nivelului studiilor, fr alte conditii. Noua regul va fi aplicat de la 1 ianuarie 2011. La sfrsitul lunii noiembrie, premierul Emil Boc avansa ideea ca persoanele care refuz de dou ori un loc de munc, n conditiile n care beneficiaz si de asistenta unui consilier de la agentia pentru ocuparea fortei de munc, s nu mai primeasc ajutor de somaj. El aprecia c, n Romnia, somajul nu este foarte ridicat, situndu-se sub media Uniunii Europene, dar preciza c doreste ca locurile de munc disponibile, estimate la peste 10.000 posturi, s fie ocupate.

1 COMENTARIU

  1. Aveti un an de cand ati intors Romania cu dosul in sus………Nimic concret in folosul oamenilor………Ce-ati promis si ce-ati facut? NU MAI TINE LA ROMANI DE ACU INAINTE…..PROMISIUNI= MINCIUNI… Nu stiu cu ce veti mai cuceri ELECTORATUL de acu inainte? Poate fara PROMISIUNI, PACHETE,MICI ,BERE……(VALABIL PENTRU TOATE PARTIDELE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.