Tigari de contrabanda n masini de lux

n ultimele zile, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Albita (unitate aflata n subordinea Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Iasi), mpreuna cu vamesii din cadrul Postului vamal Leuseni, Republica Moldova, au descoperit mai multi cetateni care ncercau sa introduca fraudulos n tara 4.564 de pachete de tigari de contrabanda, pentru care au aplicat amenzi n valoare de 2.100 lei. De asemenea, a fost confiscat si un autoturism Mercedes Benz.

Vineri, 24 septembrie, la Biroul Vamal de Frontier Albita pe sensul de intrare n tar, s-a prezentat autoturismul Mercedes Benz, nmatriculat n Lituania, condus de cetteanul moldovean Mihail H.. n urma controlului amnuntit efectuat de inspectorii vamali romni si moldoveni, au fost gsite ascunse nedeclarate 1.816 pachete tigarete marca Classic, de provenient moldoveneasc, n valoare de 980 euro. Tigaretele, ascunse n locasuri special amenajate n barele din fat si spate si n podeua autoturismului, au fost confiscate. Pentru fapta sa, soferul a fost sanctionat cu amend contraventional n valoare de 5.000 lei iar automobilul a fost confiscat, deoarece avea modificri structurale cu scopul introducerii frauduloase pe teritoriul Romniei a tigrilor de contraband. O zi mai trziu, pe sensul de intrare n tar s-a prezentat automarfarul marca MAN, nmatriculat n Romnia, condus de cetteanul romn Mihail H.. n urma controlului amnuntit efectuat de inspectorii vamali romni si moldoveni, au fost gsite ascunse n bordul automarfarului, pe patul din cabin si ntr-o geant pe motor, 449 pachete de tigarete Plugarul, de provenient moldoveneasc, n valoare de 224,5 euro. Tigrile gsite au fost confiscate, soferul a fost sanctionat cu o amend contraventional de 10.000 lei, iar automarfarul a fost retinut n vam pn la plata amenzii. Luni dimineat, tot pe sensul de intrare n tar s-a prezentat cetteanul romn Sergiu P., la volanul unui autoturism Hyundai Santa Fe. La controlul amnuntit efectuat de echipa compus din inspectori vamali romni si moldoveni au fost gsite 2.299 de pachete tigarete marca Winston, n valoare de 1.149,5 euro. Conform legislatiei n vigoare, inspectorii vamali au procedat la sanctionarea contravent ional a soferului cu amend n valoare de 6.000 lei, au retinut pentru confiscare ntreaga cantitate de tigri si au retinut automobilul pn la achitarea amenzii.

1 COMENTARIU

  1. pai nu era familia Tiron de serviciu ca nu mai era nici o descoperire….
    cum se poate, dom-le, din salarle a doi bugetari vila, masini, apartamentele prin Iasi si pe la munte si farmacie etc si bani dati sa mai cumpere si cate-o diploma ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.