Ploaie de reclamatii la Casa de Pensii

Casa Judetean de Pensii (CJP) Vaslui este asaltat pe petitii si reclamatii din partea pensionarilor. Principala doleant a btrnilor este majorarea cuantumului pensiei, n conditiile n care nevoile vietii sunt peste limita suportabilului. Disperati, pensionarii ticluiesc adevrate scrisori tragice ctre functionarii CJP Vaslui, n speranta c vor primi niste bani n plus. „Ne scriu c au nevoie de bani pentru medicamente, c au de lucrat pmntul si ale multe nevoi. Multe din aceste petitii sunt de-a dreptul disperate”, ne-a spus o functionar de la CJP Vaslui. Marea majoritate a pensionarilor vor recalcularea pensiilor, multi beneficiari contestnd decizia de pensionare. De asemenea, multe persoane sunt foarte nemultumite de popririle care li se instituie pe pensii si solicit clarificri n acest sens. Numai n septembrie, la CJP Vaslui au fost nregistrate 80 de petitii, iar n alte luni au fost nregistrate chiar 100 de reclamatii. Dac n lunile de var pensionarii sunt mai linistiti, spre sfrsitul anului, numrul plngerilor este ntr-o crestere accelerat. Mai mult, unii pensionari trimit scrisori de protest direct ctre Casa National de Pensii, petitii care sunt redirectionate ctre CJP Vaslui. Conform legislatiei n vigoare, rspunsul la o petitie trebuie formulat de ctre institutia n cauz, n termen de 30 de zile.

5 COMENTARII

 1. Buna ziu . Doresc si Eu un numar de telefon sa fac o reclamatie cunosc 2 batrani tata si fiu care au pensie de handicap de gradul 1 si eu sunt perfect sanatosi .. Va rog sa imi rs la comentariu si lasatimi un numar de telfono sa va dau toate datele .Multumesc

 2. doamna cojocaru despina slatina beneficiaza de o pensie de boala .ca si cum ar fi persoana cu probleme de sanatate grave psihiatrice dar in schimb lucreaza in italia ca badanta.nu are macar o zi internare nici nu ar avea cum daca mai tot timpul anului e in italia.cer daca e posibil o cercetare mai atenta a dosarului a persoanei.sper ca cetatean roman sa pot semnala si sa se ia masuri sa inceteze asfel de furt din bani statului .avem atatea persoane care chiar au nevoie de ajutorul nostru si se dau bani si drepturi la bonlavi inchipuiti.nu e firesc.

 3. Numitul Galoi Victor , strada Gheorghe Doja ,Negresti Vaslui beneficiaza de pensie de handicap, in schimb sanatatea ii permite sa intretina pe propriile puteri doua vaci, un cal, peste 50 de capete de pasari.CER , DACA ESTE POSIBIL O ANCHETA SOCIALA DIN PARTEA ORGANELOR IN DREPT.

 4. cunosc o persoana care beneficiaza de pensie de 6 ani si trece de fiecare data de comoisie are 42 sau 43 si e iesita pe caz de boala cu capu are relati la slatina si un politist din buc va rog sa luati masuri pt numita dina laurentia din suica olt

 5. vreau sa fac aceasta reclamatie
  pentru ca aceasta persoana nu
  merita pesia pe care o ia.
  cauza este bolnav de 10 sau 12
  ani de cancer,dar toata ziua este beat
  cu exceptia cand este la lucru.deci
  si lucreaza(la negru).
  nu stiu cum se antampla dar trece
  de fiecare data de comisie.
  cu 700 ron salariu +pensia de 400 ron
  plateste pensie alimentara 100 ron
  ar da mai mult dar nu ai ajung de bautura
  daca luati masuri va dau numele asa zisului bolnav
  si adresa firmei.resita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.