ncep blciurile, ncep problemele

Directia Sanitar- Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui a transmis o serie de recomandri, att pentru consumatori, ct si pentru agentii economici care vor participa, n aceste zile, la blciul anual din Brlad. Controalele au si nceput!

Astfel, n scopul prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare pe perioada desfsurrii blciului, cnd consumul unor cantitti de alimente de origine animal, dar si non-animal, creste considerabil, este necesar intensificarea actiunilor de supraveghere sanitar-veterinar. Ca urmare, se impune ntreprinderea unor msuri suplimentare concentrate pe modul n care sunt produse, depozitate, transportate si valorificate produsele de origine animal si non-animal. DSVSA Vaslui recomand tuturor cet- tenilor s consume alimente numai din unitti nregistrate/autorizate sanitarveterinar si pentru siguranta alimentelor, s evite achizitionarea de produse alimentare din locuri neautorizate, s citeasc atent etichetele produselor achizit ionate si s ne comunice orice abatere de la normele sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor ntlnite, pentru a putea lua msuri imediate cu cei care nu respecta sntatea consumatorilor. n ce ne priveste, ne vom asigura c toti agentii economici care comercializeaz produse de origine animal n perioada blciurilor anuale organizate de ctre autorittile locale vor respecta normele n vigoare, a declarat , directorul executiv al DSVSA Vaslui. Trebuie spus c inspectorii institut iei care vor merge n aceste zile n control n blciul din Brlad vor urmri felul n care sunt expuse la vnzare produsele de origine animal si mai ales dac se afl n locuri si spatii care s le asigure temperaturi adecvate. Conditiile de manipulare, depozitare si transport a acestor produse, mentinerea lantului frigorific si documentele referitoare la controlul sanitar-veterinar vor fi alte tinte al inspectorilor directiei vasluiene. Pentru a se asigura c n blciuri nu vor ajunge produse ce ar putea atenta la sntatea consumatorilor, inspectorii au si efectuat primele controale. Prin urmare, n perioada 16-20 august, pe teritoriul judetului s-au efectuat verificri n unitti de comercializare, distributie, procesare a produselor de origine animal, ct si n piete. Controalele au vizat modul n care agentii economici respect prevederile legale privind siguranta alimentelor si nu pun n pericol sntatea oamenilor. Astfel, au fost verificate 11 supermarketuri, nou depozite alimentare, dou centre ambalare ou, opt pesc rii si 21 magazine alimentare. Neregulile constatate au fost sanctionate cu sapte amenzi contraventionale, n cuantum de 4.800 de lei si cu patru avertismente. Un singur depozit alimentar a fost nchis. Totodat, au fost retrase de la vnzare si distruse bunuri neconforme n valoare de 2.700 lei. Este vorba de 150 kilograme peste si 3.000 ou. S-au mai sanctionat si si abaterile privind lipsa documentelor care s ateste provenienta produselor alimentare, etichetarea necorespunztoare a produselor alimentare, nementinerea lantului termic al produselor, dar si igiena si ntretinerea necorespunztoare a spatiilor de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.