Si tacerea este un raspuns

Rspunsul asteptat de Victor Cristea, deputat PSD de Vaslui, cu privire la absenta Moldovei, n general, si a Vasluiului, n special, din Bugetul de Stat pe 2010 nu a venit nici acum. Si, crede parlamentarul, nici nu va veni prea curnd, avnd n vedere „tactica” actualei puteri de a finanta exclusiv proiectele administratiilor prietene. Mai mult, crede Cristea, „banii vor veni doar cnd ne vom vinde convingerile politice”.

ntr-un interviu acordat, spt- mna trecut, ziarului nostru, deputatul PSD Victor Cristea a fcut referire la interpelarea „Avantajele integrrii europene: somaj si scderea calittii vietii oamenilor”. Parlamentarul vasluian a reamintit toate marile proiecte de infrastructur care necesit finantare imediat si i-a solicitat premierului Emil Boc s dea drumul la bani pentru continuarea investitiilor demarate n judetul nostru. „Demersul meu, deloc singular la nivelul Camerei Deputatilor, a plecat de la constatarea c Moldova nu se regseste n Bugetul de Stat pe 2010. Am solicitat Guvernului, personal primului-ministru Emil Boc, s repare aceast mare nedreptate si am venit cu propunerea de constituire a unei comisii mixte, Guvern – administratii locale, care poate stabili mult mai usor priorittile la finantarea proiectelor. Dar, se vede treaba c noi am fost obraznici la votare. Nu am primit nici un rspuns la aceast propunere. Banii se duc acolo unde s-a votat altceva sau la independenti, care voteaz cum trebuie, satisf- cnd interesele si dorintele puterii”, a spus Victor Cristea. Parlamentarul vasluian este revoltat de „tupeul” si „minciuna” actualei guvernri, conform creia somajul duce la… prosperitate! „n sistemul de pensii s-a instaurat haosul, n cel salarial, la fel. Aceste dou sisteme au dezbinat toate categoriile sociale. Si, n timp ce tara arde, se pare c este urgent construirea a cte zece case n fiecare comun. La fel de important pentru actuala putere este promovarea turismului romnesc. Calitatea turismului este dat de investitiile care se fac n acest sector. Toate aceste actiuni nu se refer la problemele reale ale populatiei”.

napoi la rspuns. Care rspuns?!

Au trecut aproape dou luni de la interpelarea mentionat si… tcere. „Pentru propunerea referitoare la ntocmirea unui program de dezvoltare a Moldovei nu am primit nici un rspuns. Modul n care se aloc banii m face s cred c dezvoltarea Moldovei, care nu se regseste n Bugetul de Stat pe anul n curs, va continua s nu fie n atentia Guvernului. Mai mult, nu am primit rspuns nici la ntrebrile pe care le-am adresat primului-ministru si ministrilor: de ce nu este finantat programul de reabilitare a retelelor de ap canal si a statiilor de epurare, de ce nu se aloc bani pentru groapa ecologic de la Rosiesti, de ce nu se lucreaz la DN 24? Se vede treaba c centura ocolitoare a „metropolei” Rosiorii de Vede este mai important pentru guvern dect DN 24. La fel, nici un rspuns la ntrebarea de ce nu se aloc sume pentru lucrrile ample de infrastructur care s lege Vasluiul de judetele Bacu si Galati. Nu cumva actuala putere ncearc s fac un troc? Ne va da bani pentru dezvoltare doar dac ne vom schimba convingerile politice?”, a conchis deputatul Victor Cristea.

Cteva sugestii pentru un buget corect

Propunerea deputatului Victor Cristea pleac de la o realitate: marile proiecte pe infrastructur ale judetului Vaslui, unele aflate deja n derulare, nu mai sunt finantate sau, n cel mai bun caz, sunt finantate cu pictura. O alt palm dat judetului Vaslui este respingerea tuturor amendamentelor formulate de parlamentarii PSD, majoritatea viznd, de asemenea, infrastructura judetean si regional. Iat cteva dintre acestea:

Infrastructura rutier:
– modernizarea DN 24A si DN 24B;
– electrificarea cii ferate Tecuci – Iasi;

Infrastructura de mediu:
– reabilitarea sistemelor de ap-canalizare si a statiilor de epurare;
– groapa de gunoi de la Rosiesti;

Infrastructura de sntate:
– reabilitarea Pavilionului TBC;
– mutarea Ambulatoriului de specialitate lng Spitalul Judetean de Urgent;
– nfiintarea de noi sectii (de Urologie, n.r.);

Infrastructura de locuinte:
– construirea de locuinte pentru tineri prin ANL.

4 COMENTARII

  1. Romeo tata este bine ca l-ai intrebat pe dom profesor de toate alea dar de ce nu ne spune dumnealui de ce n-au venit cu ceva planuri in anii cit au fost la putere .Acum prinsi in corzi de situatia disperata in care au ajuns vasluienii si de teama sa nu-i ia lumea la intrebarii ,dau vina pe Boc si pe Guvern ca si cum acesta s-ar afla in fruntea tarii de o vesnicie. L-am vazut ieri pe d-ul Buzatu la ANTENA VS. pudic si pur ca fec. Maria. Acelasi limbaj de lemn -ATAC CONCERTAT, BOC ESTE VINOVAT ,PD-L TAIE PENSIILE SI SALARIILE,ETC. Astia au uitat complet ca este momentul ca toti sa ne sacrificam pentru a iesi din situatie ca salariile si pensiile mari ei si le-au propus si votat ca ei fac cheltuieli nesimtit de mari ca ei au aruncat cu banii in stinga si in dreapta si si-au servit clientela politica.La nivel local de cind este Mihalache bani se dadeau dupa cum treceai in banca PSD-ului asta ostie si o poate confirma orice ptimar sau consilier ce s-a perindat prin politica locala vasluiana. Acum se simte foarte ofensat si continua sa o tina pe a lui ca nu ar fi adevarat sau ca a dat banii corect Eu ii amintesc ca in anii 1995 -2000 ierau comune care nu aveau un gram de piatra pe drumuri in timp ce in 4 comune se construisera primarii cu etaj ,subsol cu garaj etc. in Laza ,Poienesti ,Grivita si altele.Jocul murdar ei l- au inceput-si l-au continuat. In concluzie vrem industrie d-lor BUZATU si CRISTEA vrem sa va vedem facind greva foamei in fata parlamentului pentru a determina pe nesimtiti sa faca ceva si pentru noi nu sa dati un interviu la misto si sa aruncati mita moarta in curtea guvernului actual .Toata clasa politica este de vina nu numai unii.PONTA spunea ca va lua modelul ZAPATERO .Trebuie sa va spun ca Zapatero a venit la guvernare dupa Aznar care adusese Spania la un nivel de dezvoltare foarte ridicat si ca inainte de Aznar fusesera socialistii spanioli care furasera ca in codru si se imboatisera exact ca aici Aznar i-a verificat la averi ,le-a confiscat si i-a bagat la puscarie .Dupa aceia a fost pace sociala. Istoria trebuie sa se repete si la noi .Cine a gresit trebuie sa plateasca. Atit deocamdata de aici din SPANIA. S-auzim numai de bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.