Sanatate platita cu maxim 600 de lei pe an

De la 1 iulie, vasluienii vor plti serviciile medicale. n urma introducerii sistemului de coplat, vom plti 5 lei pentru o consultatie la medicul de familie, 10 lei pentru consultatia la medicul de specialitate din ambulatoriu si 50 de lei pentru spitalizarea continu. Contributia personal a cettenilor prin tichetele pentru sntate nu va depsi 600 lei pe an, adic romnii vor plti consultatii, investigatii, spitalizarea pn adun bonuri n valoare de 600 lei. Peste aceast sum, consultatiile, analizele si spitalizrile vor fi gratuite.

Ministerul Snttii a trimis legea privind sistemul de coplat ctre Parlament. Dac actul va fi adoptat, de la 1 iulie, romnii vor da o contribut ie personal la plata serviciilor medicale si a medicamentelor. Consultat ia efectuat de serviciul de ambulant, doar n cazul cnd aceasta reprezint solicitare de consultatie la domiciliu, va fi 20 lei. Pentru unele servicii paraclinice, de asemenea, se va ncasa coplat, astfel: analize de laborator – 1 leu pe test, radiologie si explorri functionale – 5 lei, CT fr substant de contrast – 25 lei, iar CT cu substant de contrast – 50 lei, RMN fr substant de contrast – 100 lei, RMN cu substant de contrast – 200 lei, angiografie – 150 lei si scintigrafie – 100 lei. La stabilirea preturilor pentru tichetele de sntate au fost luate n considerare valori din tri care au avut un parcurs similar Romniei si care au introdus mecanisme de plat suplimentar a serviciilor medicale, ca de exemplu Estonia si Croatia. De asemenea, n definirea sistemului a fost urmat exemplul unor tri din Europa de Vest care au o experient n gestionarea contributiilor suplimentare, potrivit proiectului de act normativ. Sumele aferente copltii vor constitui, n totalitate, venituri ale furnizorilor de servicii medicale. Dup plafonul de maxim 600 lei pe an, un pacient nu va mai achita coplat. Documentul justificativ prin care se face dovada copltii serviciilor medicale este tichetul moderator pentru sntate.

2 COMENTARII

  1. vor plati cei care sunt salariati si care platesc si acum. din cate stiu eu vor fi scutiti somerii, pensionarii, cei fara venituri, adica tot cei care nu platesc nici acum asigurari de sanatate. in schimb consuma de rup.

  2. la mintea astora care ne conduc…ma si mir ca nu au bagat pana acum asa ceva!
    numai niste dobitoci
    adica o pensionara, din pensie de 500 de lei trebuie sa plateasca 600 pe an ca dupa aia sa aiba gratuit?
    ce sa le ceri?
    le arde capul ca gheata!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.